Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir’de Seçim Çalışması Yöntemini Değiştirdi

admin | 09 Kasım 2018 | Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset A- A+

31 Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, seçimlerde öbek sistemi ile çalışacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, 31 Mart 2019 yerel seçimlere yönelik çalışmalarının Genel Merkezin talimatları doğrultusunda öbek sistemi esas alınarak yapılacağını söyledi.

Önceki seçimlerde Sandık Çevresi sistemi esas alınarak çalışma yürüttüklerinin altını çizen Hakkı Altınkaynak, sandık listesindeki seçmenler üzerinden yürütüldüğünü kaydetti.

Altınkaynak, bu seçimlerden itibaren belirlenen sokaklardaki seçmenler üzerinde yürütülecek seçim çalışmalarının 3 kişiden oluşan ekip tarafından yüz yüze yapılacak görüşmeler ile yürütüleceğinin altını çizdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATIYLA “SOKAK ÖRGÜTLENMESİ”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla “Sokak Örgütlenmesi” adıyla yeni bir yapı oluşturul CHP’de 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde “Komşunu Tanı, Onu Dinle ve Bir İyilik Yap” sloganı ile “seçmeni ikna” çalışmaları yürütülecek.

CHP’DE YENİ ÖRGÜTLENME MODELİ

CHP yönetimi, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde oy kullanacak seçmenin, CHP’yi tanımasını ve oy vermesini sağlamak amacıyla yeni bir örgütlenme modelini hayata geçirdi. Uygulamaya konulan yeni model, CHP Parti Okulu, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlandı.

“ÖBEKLER” 400 SEÇMENLİK ALAN

– “Sokak Örgütlenmesi” projesine göre, ilçelerdeki bütün mahalleler ayrı ayrı örgütlenecek ve birbirine yakın sokakları içine alan ve her biri yaklaşık 400 seçmenden oluşan “öbekler” (coğrafi örgütlenme birimleri) oluşturulacak.

– Belirlenecek öbeklerde yaşayan seçmenle sadece seçim zamanı değil, sürekli iletişim kurmak üzere öbek sorumluları atandı ve atanmaya devam edilecek. Sokak çalışmaları genel merkez tarafından da adım adım takip edilecek.

KOMŞUNU TANI, ONU DİNLE VE BİR İYİLİK YAP

– Sokak örgütlenmesi ile seçmenler ev/iş yerinde “Komşunu Tanı, Onu Dinle ve Bir İyilik Yap” mantığıyla ziyaret edilecek, dertlerine derman aranacak. CHP, bu örgütlenme ve çalışma modeliyle seçmenin önce sempatisini sonra güvenini ve en sonunda da desteğini kazanmaya çalışacak.

– Sokak örgütlenmesi projesini bilişim altyapısıyla desteklenecek. Öbek sorumluları, parti okulu tarafından eğitildikten sonra, yaptıkları saha çalışmaları sistematik şekilde denetlenecek. Bu çalışma, sadece yerel seçimlerle sınırlı kalmayacak, partinin tüm çalışmaları bu modele göre yapılacak.

ÖBEK MODELİ 50 İLDE BAŞLATILDI

CHP’nin yerel seçimlerde kazanmaya çok yakın olduğu ilçelerden başlatılan ve örgütler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığı belirtilen “Sokak Örgütlenmesi” modeli şu ana kadar 50’yi aşkın ilde başlatıldı. Projenin kasım ayı sonuna kadar tüm yurtta uygulanmasını hedefleniyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.