Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir’de Battal İlgezdi İle Devam Ediyor

admin | 29 Ocak 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki PM (Parti Meclisi) toplantısında belirlenen İstanbul’un 29 ilçe belediye başkanı ile birlikte Ataşehir Belediye Başkanı adayı Battal İlgezdi oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi Kimdir? Battal İlgezdi Kimdir? Ataşehir Belediye Başkan Adayı Kimdir? Ataşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu? İşte bu soruların yanıtları:

Uzun süre merakla beklenen CHP’nin 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerindeki Ataşehir Belediye Başkan Adayı PM toplantısında belirlendi.

MYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısında ve ardından Parti Meclisinin 18 saat süren toplantı maratonunda CHP Ataşehir Belediye Başkanı adaylığına Battal İlgezdi atandı.

MYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısında şekillenen 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerindeki CHP’nin bazı belediye başkan adaylarının belirlendiği aday listesi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM (Parti Meclisi) 18 saat süren toplantı maratonunda son şekliyle oylanarak kabul edildi. Toplantıda İstanbul’un 29 ilçe belediye başkanı ile birlikte Ataşehir Belediye Başkanı adayı da belirlendi. Parti Meclisi (PM) toplantısında yapılan oylamada kabul edilen Battal İlgezdi Ataşehir Belediye Başkan adaylığı ile Ataşehir’e devam kararı çıktı.

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında Anayasa’nın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Bu karar 1 yılı aşkın süredir 2 aylık sürelerle uzatılıyor.

BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?

11 Mart 1959 tarihinde Malatya’da doğan Battal İlgezdi, İlkokulu Malatya’da okudu. Daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a taşındı ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Battal İlgezdi, aile şirketlerinde görev alarak ticaret hayatına atıldı.

Öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984 yılında SODEP’de sürdürmeye başladı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı ve yedi yıl İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde aktif siyaset yaptı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da görev aldı.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerine CHP’den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir’in ilk ve kurucu belediye başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde yeniden seçilen Battal İlgezdi, Ataşehir’in iki dönemdir Belediye Başkanlığını yapıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 Aralık ayında açılan soruşturmanın selameti nedeniyle geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve bu durumu 2 aylık sürelerle uzatılan Battal İlgezdi Parti Meclisi kararıyla 3. dönem Ataşehir Belediye Başkanı olarak atandı.

Diş hekimi ve CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile evli ve iki kız çocuğu olan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi Fransızca biliyor.

İSTANBUL İLÇELERİ CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.