Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir örgütü Kuruluş Gününde Kurucusu’nun Huzurunda

admin | 10 Eylül 2013 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP,AnitCHP Ataşehir örgütü, kuruluş günü olan 9 Eylül’de kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak, Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıtına çelen sundu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’na gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yöneticileri ile birlikte Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Abdullah Der, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Kenan Demir, Belediye Meclis üyeleri, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Yurtseven, CHP İlçe yöneticileri partililer ve Ataşehirliler katıldı.

“Devletimizi, ülkemizi, partimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda…” daveti ile Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu sonrası, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

“Devrimleri bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için huzurundayız.”diye sözlerine başlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Ulusların kaderini tayin eden önemli günler vardır. 1. Dünya Savaşında topraklarımız düşmanlar tarafından işgal edildi. Yolculuğun bittiği yerde yeni bir yolculuk başladı. 30 Ekim 1918 Mondros mütarekesi ile ülkenin her tarafı işgal edildi. 19 Mayıs 1919’ta Mustafa Kemal ve arkadaşları yeni bir yolculuğa başladılar. Asker olarak ayak bastığı Anadolu’da 9 Eylül 1922 de düşmanı topraklardan attılar.”sözleriyle Atatürk’ün CHP’nin kuruluşu sırasındaki koşullarına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kahve köşelerinde, birkaç kişinin imzası ile kurulan partilerden olmadığını ifade eden Hakkı Altınkaynak, CHP’nin savaş koşullarında kurtuluş mücadelesi verilirken temelleri atılan bir parti olduğunun altını çizdi.

Hakkı Altınkaynak; “Devrimleri yaşatan, 57 İslam ülkesinde tek demokrasisini işleten, yönünü batıya dönen ve çağdaş medeniyet seviyesini hedef alan düşüncenin devamı olan bir partidir.”diye bugün ki CHP’nin hedefini işaret ederek; padişahlıktan Cumhuriyetin ulusa yakışan rejim olduğuna inanan kadrolar tarafından cumhuriyet kurulduğunu, gerçekleştirilen devrimler sonrasında çok partili rejime CHP’nin kararlılığı sonunda geçildiğini belirtti.

“1961 Anayasası ile özgürlükler, sivil kurumlar ve demokratik haklar getirildi. 1970’lerde Bülent Ecevit ile halkla bütünleşildi. Dağlara taşlara ‘Halkçı Ecevit’ sloganları yazıldı. Halk ilk defa kendisinin önemsenildiğini gördü.”diyen kısa bir geçmiş özeti çıkartan Hakkı Altın kaynak; bu gün ise özgürlükleri güvence altına alma mücadelesini vermeye başladıklarını, bu nedenle sorumluluklarının diğer partilerden farklı olduğuna dikkat çekti.

Tarihsel süreçte toplumu buraya taşıyan kadroların devamı olarak bu gün her zamandan daha çok büyük sorumluluk altında olduklarının altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Altınkaynak; komşulardaki kana ve gözyaşına, ülkedeki baskı rejimine dikkat çekerek, düşünen konuşan herkesin susturulmak istendiğini iddia etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.