Hoşgeldiniz  

CHP, 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste Yarışması Düzenliyor

admin | 07 Şubat 2020 | Eğitim, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi, Çocuklarımıza nicedir unutturulan kuruluş ve kurtuluş coşkusunu yeniden aşılamak için 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması düzenliyor.

İlgezdi: Çocuklarımıza nicedir unutturulan kuruluş ve kurtuluş coşkusunu yeniden aşılamak için CHP olarak  “23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması” düzenliyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 23 Nisan coşkusunu resim, şiir ve beste yarışması ile kutlayacaklarını duyurduğu basın açıklanmasında “23 Nisan Resim, Şiir ve Beste Yarışması”nın konsepti; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”,  “Mustafa Kemal Atatürk”, “Cumhuriyet”, “Demokrasi” ve “TBMM’nin açılmasının 100. Yıldönümü” olacağını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Cumhuriyet Halk Partisi olarak 23 Nisan coşkusunu resim, şiir ve beste yarışması ile kutlayacaklarını açıklayarak, “Çocuklarımıza nicedir unutturulankuruluş ve kurtuluş coşkusunu yeniden aşılamak; Göğsümüzü kabartan bu anlamlı günün içini boşaltan siyasal anlayışın ve dayatmanın aksine;  Umudu, heyecanı, onuru ve gururu çocuklarımıza yeniden yaşatmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak, koordinemizde Milli Egemenliğimizin 100. onur yılında: Türkiye çapında “23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması” düzenlediğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “100 yıl önce var olma mücadelemizi bağımsızlıkla taçlandıran ve Ulusal Kurtuluş Savaşını başarıya ulaştıran parti olmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek,

Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına“Egemenliği” kalıcı barışın teminatı olarak gördüğü çocuklarımıza armağan ettiği için şükranlarını sundu.

“Biliyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk umudun adıdır. Milletin bağrından çıkan bir özgürlük tutkusudur. Cumhuriyetimizin sönmez meşalesidir. Onun için hem zihinlerde hem dillerde hem de yüreklerdedir. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki, onu yüreklerimizden silmeye ne kimsenin gücü ne de cesareti yeter” diyen İlgezdi, CHP’nin gücünü Kuvayı Milliye’den aldığını, temelininAnadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olan100 yıllık dev bir çınar olduğunu vurguladı.

Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “Milli Egemenliğimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını büyük bir coşku ve mutluluk ile kutlamaya hazırlanıyoruz.Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak, koordinemizde Milli Egemenliğimizin 100. onur yılında:Türkiye çapında “23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması” düzenlediğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

CHP’nin düzenlediği yarışma hakkında bilgi veren İlgezdi, “Resim, şiir ve beste dallarında yarışmalar düzenlenecek. Beste yarışması ise çocuklar ve büyükler kategorisi olmak üzere iki ayrı dalda yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Milli egemenliğin 100. Yılı yarışmalarının temasının “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”,

“Mustafa Kemal Atatürk”, “Cumhuriyet”,“Demokrasi” ve “TBMM’nin açılmasının 100. Yıldönümü” olduğunu vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, yarışmaya başvurunun da ücretsiz olacağını kaydetti.

Peki, yarışmaya kimler başvurabilir?

İlgezdi, yarışmaya katılım koşullarını açıklayarak, “Resim-Şiir ve Beste yarışması için 2005-2014 yılları arası doğan tüm ilk ve ortaokul öğrencisi çocuklarımız başvuru yapabilir. Öte taraftan beste yarışması büyükler kategorisi de düzenlenecektir. 17 yaşından büyükler, tek eserle bu kategoride yarışmak için başvuruda bulunabilecektir” dedi.

Yarışmaya son başvuru tarihinin6 Mart olacağını ifade eden İlgezdi, yarışmalar hakkında detaylı bilgi ve şartnamelerin 23nisan.chp.org.tr adresinde olduğunu vurguladı.

Eserler il başkanlıklarına ya da Genel Merkeze

CHP’nin yarışmasına katılacakların eserlerini il başkanlıklarına veya CHP Genel merkezine elden veya  kargo ile teslim etmeleri gerekiyor.

Her kategori için Türkiye’nin yakından tanıdığı sanatçı ve akademisyenlerden oluşan 3 ayrı jüri oluşturulacak.

Jüride yer alacak sanat, düşün ve kültür insanları yarışmanın web sitesinde yer alacak.

Resim, Şiir ve beste yarışması çocuk kategorisinde dereceye giren eser sahipleri ile Beste yarışması büyükler kategorisinde dereceye girenlere ödül verilecek.

Yarışmada dereceye girenler 6 Nisan’da;  23nisan.chp.org.tr adresinden ve basın yayın organlarından açıklanacak.

Kazanan yarışmacılara ödülleri ise 23 Nisan haftası içerisinde Ankara’da düzenlenecek ödül töreni ile sahiplerine verilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.