Hoşgeldiniz  

Çevreci Öğrenciler, ‘Dünyamızı Tamir Edeceğiz’

admin | 07 Mart 2018 | Ataşehir, Eğitim, Manşet A- A+

Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri çevre konusunda duyarlılıklarını topladıkları atıklar ve çevre konulu yarışmalarda aldıkları ödüllerle örnek olmaya devam ediyorlar.

Çevreye duyarlı bir eğitimci olan sınıf öğretmeni Hediye Narin Taşdelen, öğrencilerinin çevre konusunda duyarlı olduklarını bunu kendileri tarafından size anlatılmasını isterim demesi üzerine elindeki çevreci döviziyle karşımıza geçen 2.Sınıf öğrencisi Demir Kaan Kısa; “ Biz mahvolmuş dünyamızı düzeltmek ve çok ağaç dikmek için çalışıyoruz. Dünyamızı tamir edeceğiz” diyerek çevre konusunda kararlılığını bir kez daha dile getirmiş oldu.

Ders aralarında bile diğer sınıfları gezerek arkadaşlarına çevre konusunda duyarlı davranmalarını aşılayan bu minik öğrenciler aynı zamanda atık toplamaları içinde teşvik ediyorlar. Toplanan atıkları sınıfın arka tarafında depo olarak kullandıkları küçük mekânda biriktiriyorlar.

Sınıflarında bizleri, “Dünyanın kirlenmesine seyirci kalma”, “Verme çevreye zarar, sağlasın sana yarar”,  “Ne kadar atık o kadar temiz dünya”, “Topla pilleri dünyanın pilini bitirme”, “Sen dönüştür dönsün dünya”, “Çevreni koru dünya hayat dolu” dövizlerle karşılayan minik öğrenciler, temiz ve yeşil bir dünyada yaşamak istediklerini taşıdıkları dövizlerle daha tüm insanlığa mesaj verdiler.

Geçen yıl ağaç dikimini gerçekleştirdiklerini söyleyen 2-B sınıf Çevreye duyarlı Öğretmeni Hediye Narin Taşdelen; “ Çevre konusunda öğrencilerimle duyarlı bir davranış sergiliyoruz. Bu duyarlılığımızı okulumuz öğrencileri, velilerimiz ve dışarıdaki çevremizle paylaşıyor ve onları atık toplama konusunda teşvik ediyoruz. Okulumuzun çevresine ağaç diktik.  Bu yılda 100 ağaç dikmeyi hedefledik.  Okul çevremiz oldukça geniş. Buralara ağaç dikerek değerlendiriyoruz. Biz çevreci kulüp olarak 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyoruz.  Özellikle elektronik malzemeler, plastik kapaklar, pet şişeler ve bisiklet alabilmek için çocuklarımız kola kutularını biriktirmeye başladılar. Sınıfın arkasındaki odada bu malzemeleri biriktiriyoruz. Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO ile birlikte çalışıyoruz. Bu konuda iddialıyız. 4 ödül birden aldık. Atık yağda, atık pilde, atık kapakta ve makette birinciliğimiz var” diyerek bu iddialarının devam edeceğini ve herkesi çevreye duyarlı olmaları konusunda çağrısını yineledi.

Haber: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.