Hoşgeldiniz  

ÇAZDER Bin Kişinin Katıldığı Aşure Programı Düzenledi

admin | 22 Eylül 2018 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Yozgat ve Tokat Köyleri Dayanışma Derneği’nden birlik vurgusu: “yolumuza sahip çıkalım çocuklarımızı bu kutsal Muharrem ayında bilgilendirelim aksi halde asimilasyona düşerler.”

Çekerek Aydıncık ve Zile Çevre Köyleri Derneği (ÇAZDER)’nin bu yıl 3.sünü yaptıkları Aşure ve lokma programına yaklaşık bin kişi katıldı. Üyelerin birlik ve beraberlik içinde bir araya geldiği Muharrem ayının son gününde siyasilerin katılması ve halkın yoğun katılımı ile lokmalar dualarla ikram edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel’in yanı sıra Ataşehir Belediye başkan yardımcıları Abdullah Der, Orhan Çerkez, CHP 24. dönem milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve bazı meclis üyeleri katıldı.

ÇAZDER (Çekerek Aydıncık ve Zile Çevre Köyleri Derneği) Başkanı Hamza Azmaz yaptığı konuşmada birlik vurgusu yaptı, kültür ve geleneklerine sahip çıkılmasını istedi.

ÇAZDER’in öncülüğünde düzenlenen Muharrem ayına has yapılan Aşure ve lokmalar, İmam Rıza Ocağı Dedesi Erzade Yıldız’ın yaptığı dualarla pişirilen aş halka ikram edildi.

ERT Şah televizyonu Genel yayın yönetmeni Erdal Yavuz ve Kameraman Cengiz beyin katkılarıyla seslerini duyurmaya çalışan dernek yönetimi, “Allah herkesten razı olsun.  Başta ERT TV çalışanlarına ve imtiyaz sahibine sesimizi dünyaya duyurdukları için teşekkür ediyoruz.” Dediler.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı Aşure etkinliğine katılanlar arasında CHP Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, 24 Dönem Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ateşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der, Orhan Çerkez, iş adamı Gazi Gül ve bazı yöre derneklerinin başkanları  yer aldı.

Aşure etkinliğinde kısa bir söyleşi yapan ÇAZDER’in genç başkanı Hamza Azmaz, “Yolumuza sahip çıkmalıyız, aksi halde çocuklarımız bu koca şehirde asimile olurlar.” Dedi.

Azmaz, “özellikle anne ve babalara bir çağrıda bulunuyorum; Çocuklarımıza bu yolun ne kadar ahlaki dürüst bir yol olduğunu söylemeliyiz. Haramdan uzak, hak ve adaletli olmalılarını söylemeliyiz. Yolumuz kıldan ince, kılıçtan keskindir. Onun için Alevilikte kul hakkına riayet etmeliyiz. Kimsenin kalbini kırmamalıyız. Hele Muharrem ayında hiçbir canlı varlığa dokunmamalıyız. Bu şiarla hepinizi canı yürekten kutluyorum. Yas-ı muharrem ayımız mübarek olsun. Lokmasını lokmalarımıza katan tüm canların lokması hak katında kabul ve makbul ola diyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle ÇAZDER Derneği adına selamlıyorum” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.