Hoşgeldiniz  

ÇAZ-DER ve Atlas Derneğin’den Aşure Etkinliği

admin | 16 Eylül 2019 | Ataşehir, Genel, Manşet A- A+

ÇAZ-DER (Çekerek Aydıncık ve Zile ilçe Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yoğun katılımla gerçekleşen geleneksel Aşure ve Kurban lokması ikram edildi.

CAZ-DER VE ATLAS DERNEĞİ GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI

Kısa adı ÇAZ-DER olan Çekerek Aydıncık ve Zile ilçe Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Derneği Geleneksel hale getirdiği Aşure ve Kurban lokması yoğun Bir katılımla ikram edildi siyasilerin ilgisi yoğundu.

Lokma ve Aşure etkinliğine katılanlar arasında Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Der, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz ile birlikte yönetimi ve bazı birimlerin müdürleri yer aldı. Lokma duasını Dede Erzade Yıldız yaptı.

ÇAZ-DER ve Atlas Derneği ile birlikte yaklaşık 18 köyün katkısıyla Muharrem ayı dolaysıyla Aşure ve Kurban lokması halka ikram edildi. Mustafa Kemal Mahallesi Perşembe pazar sokağında bulunan dDernek lokalinde gerçekleşen etkinliğe katılım yoğun oldu. Yaklaşık Bin Beşyüz kişinin katıldığı lokma yemeğine İmam Rıza Ocağı Dedelerinden Erzade Yıldız okuduğu duayla Aşure ve kurban lokması halka ikram edildi. Ataşehir Belediye Başkan Yarımcısı Abdullah Der ve İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak kısa selamlama konuşması yaptı. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkanlar, “Emeği geçen herkese teşekkür ederiz başta Atlas Derneği Başkanı Ferda Altıntaş olmak üzere ÇAZ-DER Başkanı Hamza Azmaz ve yönetiminin emeklerine sağlık. Her yıl düzenledikleri Aşure etkinliğine binlerce insanımız katılım sağlıyor. Gerçektende emeklerine sağlık diyoruz Muharrem ayının ülkemize huzur ve bereket getirmesini diliyoruz Allah lokmalarınızı kabul etsin hepinizi aşk ile selamlıyorum.” Dediler.

ÇAZ-DER BAŞKANI HAMZA AZMAZ BEREKETLİ SOFRALARI KURUYORUZ

Çekerek Aydıncık ve Zile ilçe Köyleri Derneği Başkanı Hamza Azmaz, yaptığı kısa selamlamayla, “Bu mübarek günde tüm canları aşkı muhabbetle selamlıyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda Allah nasip etti yine burada sizlerle lokmalarımızı siz değerli kardeşlerimizle birlikte Bereketli sofraları kurduk. İnşallah bu böyle devam eder dedi. Başkan Azmaz konuşmasında bugün buraya gelerek destek oldunuz. Lokmalarımızı hep beraber paylaşmanın mutluluğunu gururunu yaşadık. Bende ÇAZ-DER yönetimi adına hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ATLAS DERNEĞİ BAŞKANI ALTINTAŞ EMEKLERİNİZE SAĞLIK OLSUN

Başkan Ferda Altıntaş ÇAZ-DER ile birlikte yaptığımız bu dayanışma inşallah devam eder amacımız sizleri mutlu etmektir Muharrem yassı ve matem ayıdır birbirimizi kırmadan dökmeden lokmalarımızı paylaşalım bende hepinize teşekkür ediyorum katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ederim dedi.

Yozgat Çekerek Başalan Köyü Dernek Başkanı Mevlüt Yılmaz’ın yaptığı Aşure ve Kurban lokması beğeni aldı. Vatandaş ellerine sağlık dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.