Hoşgeldiniz  

Capitol’de Simay Bülbül: ‘Duyuların Uyanışı’

admin | 06 Mart 2020 | Genel, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

4 başarılı sanatçının bütünsel sanat anlayışını “Duyuların Uyanışı” sergileri ile alışılmışın ötesine taşıyan “Kapıları Aralayan Kadınlar” sergisi ile Simay Bülbül 7- 31 Mart’ta Capitol’de…

 “KAPILARI ARALAYAN KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ”

Capitol, 4 başarılı sanatçının izinde çoğulcu ve bütünsel sanat anlayışını “Duyuların Uyanışı” sergileri ile alışılmışın ötesine taşıyor. “Duyuların Uyanışı”, Dilan Bozyel’den sonra, 7 -31 Mart tarihleri aralığında tasarımcı Simay Bülbül’ün Kapıları Aralayan Kadınlar sergisi ile devam ediyor.

Dünyanın farklı yerlerindeki farklı suretlerden, başarılı kadınların hikayelerine, teknoloji ve sanatın yarı gerçekliğinden mutluluğun rotasına kadar farklı duyuları uyandıran sergi serisi Capitol’de bir araya geliyor.

Simay Bülbül varlıkları ve düşünceleri ile öncülük etmiş, dünyamızı değiştiren her biri kendi alanında farklılık yaratan efsane kadınların portrelerinden oluşan fotoğraf sergisi ile de bir ilke imza atıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak geliştirilen bu sergi, Mart boyu boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık.Sergi, karşılaştıkları zorlukların durduramadığı, hayallerinin ötesini görebilmeyi başarmış, sinema, bilim, sağlık, üretim, teknoloji, moda, sosyal sorumluluk, edebiyat, sanat gibi farklı disiplinlerde başarılara ve ilklere imza atmış kadınların portrelerinden oluşuyor.

GÜÇLÜ VE ARZULU

Sergi ile eşzamanlı olarak pop- up mağaza da açacak olan Simay Bülbül,  “Kapıları Aralayan Kadınlar” ismiyle öne çıkan koleksiyonunu satışa çıkarıyor.

Koleksiyonda,  günümüze özgü modernizm ile geçmişin romantik ruhu aynı çizgide birleşiyor. Simay Bülbül, yeni koleksiyonuna özgü modern-klasik adımları ile moda dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor.

“Kapıları Aralayan Kadınlar” sergisi 3 hafta boyunca Capitol’de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

“Duyuların Uyanışı”

İlki 12 Şubat Çarşamba günü Dilan Bozyel “ Paris – Beyrut: Mutluluk Hattı” sergisi ile başlayan “Duyuların Uyanışı” sergisi, 4 Mart’ta Simay Bülbül’ ün “Kapıları Aralayan Kadınlar” ı mercek altına alıyor. Mustafa Seven, Nisan ayı boyunca “Dünyanın Suretleri”  sergisi ile sanatseverleri farklı duygulara taşıyor. Mayıs ayı ise Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Banu İnanç Uyan Dur’ un teknolojiyi sanatla birleştiren “Yarı Gerçeklik”  sergisini kapsıyor.

“Duyuların Uyanışı”  Sergi Takvimi

12 Şubat- 4 Mart Dilan Bozyel:  Paris- Beyrut Mutluluk Hattı

7- 31 Mart Simay Bülbül- Kapıları Aralayan Kadınlar

3-27 Nisan Mustafa Seven: Dünyanın Suretleri

4-27 Mayıs Banu İnanç Uyan Dur: Yarı Gerçeklik

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.