Hoşgeldiniz  

Çankırılılar Sultanbeyli’de Birleşti

admin | 25 Şubat 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Sultanbeyli_Çankırılılar_kahvaltı ()Bir gurup Çankırılı öncülüğünde başlayan Sultanbeyli’de dernekleşme çalışmalarında sona gelindi. İlk toplantı Sultanbeyli, Aydos’taki Sultan Köşkü’nde yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dernekleşme çalışmasında öncülük yapan Çankırılı gurubun organizasyonunda düzenlenen kahvaltıda; Sultanbeyli’de yaşayan Çankırılılar, Aydos’taki Sultan Köşkü’nde buluşarak, genişletilmiş dernek çalışması yaptı.

Sultanbeyli’de yaşayan Çankırılılar, Aydos’taki Sultan Köşkü’nde Sultanbeyli Çankırılılar Derneği kuruluş çalışmaları kapsamında yapılan toplantıya; Çankırı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Eşref Harmandar ve İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Sekreteri Zekeriya Açıkgöz, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) 1. Bölge Başkanı ARİF ÖZTÜRK, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Başkan Yardımcısı ve Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Başkan Yardımcısı ve Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Ersoy Kaşak, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Başkan Yardımcısı ve Korgun Dernekler Birliği Başkanı İsmail Kılıçarslan ve Sultanbeyli’de denekleşme çalışmalarına katılan kurucu gurubun üyeleri ve Sultanbeyli’de yaşayan çok sayıda Çankırılı katıldı.

SULTANBEYLİ KAHVALTIDAN FOTOLAR

Dernekleşme çalışmasını yürüten gurup üyelerinden Ruhi Ayhan ve Zekeriya Açıkgöz’ün açılış ve dernekleşme çalışmalarını özetlediği; çalışmalara özveri ile destek olanlara teşekkür edildiği konuşma ile açılan kahavaltılı toplantı, ÇANDEF Genel Başkanı Vahap Yartaş ve Vakıf Başkanı Eşref Harmandar’ın konuşmaları ile sürdü.
Çankırılının Sultanbeyli’de nüfusu oranında temsil edilemediğini ifade eden konuşmacılar; Sultanbeyli’de 349 dernekten 157’sinin hemşeri derneği olmasına reğmen bir tane bile Çankırılı derneği bulunmadığına dikkat çektiler ve bu girişimin bir geç klan bir başlangıç olduğunu belirtiler.

Çankırılının uyandığını söyleyen Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Yartaş; Çankırılının artık yönetilen değil yöneten olmak istediğini söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren Çankırının adını duyurmak, ezberletmek ve yukarılara taşımak için çok ciddi mücadele verdiklerine dikkat çeken Çandef Genel Başkanı Yartaş dernekleşmeyi teşvik ettiklerini, bu kapsamda; bir kişinin bile dernekleşme çalışmalarında öneminin olduğunu belirterek;”Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at ise bir orduyu kurtarır.”özdeyişinden örnekle herkesin dernekleşme çalışmasına imkanları ölçüsünde verebileceği katkı olduğunu söyledi.

Çankırı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Sultanbeyli’de Çankırılıların birlik ve beraberliği yolunda ilk adımın atıldığına dikkat çekerek; “Bizde Çankırılıların dernekleşmesinin öncüsü olan, Vakıf kurma çalışmalarına 3-5 kişi ile başladık. Bu gün ise 250-300 öğrenciye burs verir hale geldi Vakfımız.”diyerek vakıf kurma çalışmalarının da sınırlı sayıda kişilerin girişimleri ile başladığını belirtti.

Çankrılının,”Çok iyi Cami Cemaati” olarak bilindiğini ifade eden Vakıf Başkanı Harmandar; “Evet doğru bu iyi bir meziyet ama “Camiye gider eve gelir, oyu da verir.”diye görüyorlar. Bu yüzden Çankırılıların hep yönetilen olarak kaldığını ifade eden Harmandar, salondaki Çankırılılara; “Hep yönetilen olarak mı kalacağız, hiç yönetime katılmayacak mıyız?”diye sordu.

Siyasi görüşü ne olursa olsun her Çankırılının mutlaka kendi görüşündeki siyasi partiye katılması ve mümkünse yönetimde aktif görev alamsı gerektiğini ifade eden Eşref Harmandar; “Nüfusumuz oranında yönetime katılmıyoruz. Gücümüzü gösteremiyoruz. Bu çalışmalara katılarak, yönetime katılacak adayların seçiminde Çankırılın da bulunması için birlik olmalıyız ve birlikten gelen gücümüzü siyasette kullanmayı öğrenmeliyiz.”diye konuştu.

Konuşmalar yapılırken dağıtılan form ile üye tespiti yapılırken; sonrasında Vakıf ve Çandef yöneticileri ile Sultanbeyli’de Çankırılıların dernekleşme çalışmalarını yürüten gurubun temsilcileri arasında görüş alış verişinin yapıldığı bir toplantı yapıldı.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.