Hoşgeldiniz  

ÇANKIRI YOLLARI SAHİPSİZ KALDI

admin | 22 Haziran 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

SONY DSCMilletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün, Çankırı İli Ilgaz ve Kurşunlu İlçesi’ne bağlı köylerine ait yol ve alt geçit talebine Çankırı Valiliği’nin cevabı şaşırttı.

Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı İli Ilgaz ve Kurşunlu İlçesi’ne bağlı köylerine ait yol ve alt geçit talebine Valiliğin cevabı şaşırttı.

CHP’nin Çankırı’dan sorumlu İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı İli Ilgaz İlçesi’ne bağlı Bucura Yenice, Köyü, Kızılibrik Köyü, Söğütçük Köyü ile Kurşunlu İlçesi Ağılözü Köyü’ne ana yol üzerinden giriş yapılamadığı için Çankırı Valiliği’ne yazı yazarak sorunun çözümü için Bucura Yenice Köy anayol girişine alt geçit yapılması için kendisine ulaşan talebi iletti. Ne var ki Çankırı Valiliği’nde gelen cevap şaşkınlık yarattı.

Nedenine gelince… Valilik yazısında bahse konu yolun daha önceki dilekçe sahiplerine de ifade edildiği gibi Karayolları sorumluluk alanında olduğu belirtiliyor; ancak bu açıklama Çankırı köy yollarının sahipsiz olduğunu destekler nitelikte… Zira Öğüt’ün daha önce de söz konusu yolların yapımı, bakımı ve onarımı için verdiği soru önergesine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından gelen yanıtta bu yollarla ilgili muhatabın Karayolları değil, İl Özel İdaresi olduğu bilgisi verilmişti.

Ortaya çıkan mevcut duruma göre ise söz konusu köy yollarıyla kimin ilgileneceği belirsiz. Konuyu değerlendiren CHP’li Öğüt, Çankırılı hemşerilerinin kendisine ilettiği talepler doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirdiğini ancak sorunun çözümü için muhatap kabul edilen tüm resmi kurumların topu birbirine attığını ifade etti. Öğüt, “Köylümüzün mağduriyetini dile getiriyoruz, bunu gidermek ise devletin yetkili organlarının görevi ancak hem Valilik hem de Bakanlık bu yolların kendi görev yetki alanlarında olmadığını söylüyor. Konunun takipçisi olacağımızı herkes bilsin” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.