Hoşgeldiniz  

Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu Ak Parti Grup Başkanvekili

admin | 08 Temmuz 2018 | Genel A- A+

Erdoğan başkanlığında yapılan TBMM Grup Toplantısı’nda yapılan seçimle, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Ak Parti da TBMM Grup başkanvekilliğine seçildi.

Recep Kenann/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan başkanlığında yapılan TBMM Grup Toplantısı’nda yapılan seçimde TBMM Grup Başkanlığına Ak Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı seçilirken, Çankırı Milletvekili Ak Parti Muhammet Emin Akbaşoğlu da TBMM Grup başkanvekilliğine seçildi.

Ak Parti TBMM Grup Başkanlığına, Ak Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı seçildi.

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan TBMM Grup Toplantısı’nın ardından basına kapalı bölüme geçildi.

Basına kapalı yapılan bölümde, Grup Başkanlığı ve grup başkanvekillikleri için seçim yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan başkanlığında yapılan TBMM Grup Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde yapılan seçimde, TBMM Grup Başkanlığına Ankara Milletvekili Naci Bostancı seçildi.

Grup başkanvekilliklerine ise Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan getirildi.

NACİ BOSTANCI KİMDİR?

2 Ağustos 1957’de Amasya’da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Elif’tir. Akademisyen, Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde tamamladı. 1990’da doçent, 1996’da profesör oldu. Siyaset bilimi ve iletişim bilimleri alanında dersler verdi. Halkla ilişkiler ve tanıtım bölüm başkanlığı, dekanlık görevlerinde bulundu. Değişik gazete ve dergilerde çok sayıda makalesinin yanı sıra 17 kitabı yayımlandı. 24. Dönemde Amasya Milletvekili seçildi. TBMM Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Türkiye – Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. Yine aynı dönemde Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevini ifa etti. TBMM Başkanvekilidir. İyi düzeyde İngilizce bilen Bostancı, 2 çocuk babasıdır.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU KİMDİR?

Aslen Çankırılı olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, 1968’de İstanbul Gaziosmanpaşa’da doğdu. Küçükköy İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Akbaşoğlu ayrıca Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Gaziosmanpaşa MGV İlçe Başkanlığı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Yerel ve genel seçimlerde Sandık Kurullarında ve Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çeşitli kademelerde görev aldı. 27 Mart 1994 seçimlerinden sonra Gaziosmanpaşa Belediyesinde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak, 2003 yılından itibaren Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığında; Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı.2011 yılında Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı. Yavuz Selim Vakfı İstanbul İl Yönetim Kurulu ve Cihannüma Derneği Danışma Kurulu üyesi olup Reyhan Dergisinin Editörlüğünü yapmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukukunda Yüksek Lisans yapan ve İngilizce ve Arapça bilen, 2. Dönem Çankırı’dan Ak Parti Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yapan Muhammet Emin Akbaşoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.