Hoşgeldiniz  

Çankırı Karatekin Üniversitesi AB’de Akredite

admin | 05 Eylül 2015 | Çankırı, Eğitim, Genel, Manşet, Türkiye A- A+

cankiri_KU_AkrediteÇankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ) Türkiye Ulusal Ajansı’nın AB’nin değerlendirme ölçütünde Avrupa Gönüllü Hizmeti programı kapsamında akredite oldu.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (European Voluntary Service) kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’nın başlattığı ve AB’nin bir değerlendirme ölçütü olan akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ) programa akredite.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (European Voluntary Service) kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’nın başlattığı ve AB’nin bir değerlendirme ölçütü olan akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ) programa akredite edildi.

Akreditasyonla ilgili olarak Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+Gençlik programları Koordinatörü Kemal Başçı ve Uzman Aydın Öksüz Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı ziyaret etti.

Ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ve Prof. Dr. Rıza Gürbüz ile Erasmus Kurum Koordinatörü ve Avrupa Gönüllü Hizmeti Proje Sorumlusu Uzman Şuayip Turan da eşlik etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi hem gönderen ve hem de ev sahibi koordinatör kuruluş olarak, 2016 yılından itibaren AGH-Avrupa Gönüllü Hizmeti, kapsamında 18-30 yaş arası gençlerin tercihen Avrupa ülkelerinden birinde 2-12 ay süreyle kamu yararına projelerde gönüllü olarak çalışmasını ve bu yolla kendilerini geliştirmeleri için Çankırılı gençleri Avrupa Birliği ülkelerine gönderecek.

Tek şartı 15-30 yaş aralığında olunması zorunlu projede, dil şartı aranmazken tercih edilen ülkede gençler gönüllük esasına göre bir işte kamu yararı gözetilerek çalıştırılıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.