Hoşgeldiniz  

CANAN KARATAY: “KAYA TUZU SAĞLIKLIDIR”

admin | 24 Kasım 2015 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Sağlık, Türkiye A- A+

canan_karatay_cankiri_kaya_tuzu (1)Çankırı’yı ziyaret eden ünlü Sağlıklı Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay “Sağlık, Beslenme ve Mineral Çeşitliliği Açısından Kaya Tuzu” konulu konferans verdi.

Kaya tuzunun doğal iyod içerdiğini katkı maddesi olmadığını, rafine edilmediğini vurgulayan Tuz Mağarası’nın turizme açılmasından memnuniyetini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, “Kaya tuzu ömrü uzatır” dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay: “Kaya Tuzu Sağlıklıdır”

Tuz lambasını herkese hediye olarak götürdüğünü belirterek söze başlayan Prof. Dr. Canan Karatay, “Kaya tuzu sağlıklıdır. İçerisinde 84 mineral barındırır. Saftır, rafine edilmemiştir, kimyasal içermez, çevresel kirlenme içermez. Kaya tuzu ömrü uzatır. Zeytin ağaçları kayadan besleniyor, kayadan beslendikleri için de ölmüyorlar. Kaya tuzunun sağladığı mineralle ayakta duruyorlar.

canan_karatay_cankiri_kaya_tuzu (3)

Kaya tuzu faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır, gaz gidericidir, vücuda giren minerallerin bütün hücrelerin içine girmesini sağlar, kan dolaşımını dengeler, vücutta toksik minerallerin atılmasını sağlar, kan basıncını stabilize eder, acıkmayı önler, kilo vermeyi sağlar.

Kaya tuzu ile gargara boğaz ağrısını giderir, nefes açıcıdır. Tuzlu su buharı ile astım, bronşit, burun ve kulak tıkanıklığı şikayetleriniz azalır ve düzelir. Banyo yapıldığında eklem ve kas ağrılarını giderir, ödemleri çözer. Tuzlu su içildiğinde adale kramplarını önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Solunum, dolaşım, sinir sistemlerini güçlendirir. Kemik ve bağ dokusunu güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır. Oda havasını temizler.

Çam ağaçlarını da kayalar besler. Doğal iyod içerir. Katkı maddesi yoktur çünkü rafine edilmemiştir. Kaya tuzu ömrü uzatır” dedi.

Çankırı Valisi Özcan’dan Çankırı Tuz Mağarası’nın sağlık turizmine kazandırılacağı bilgisini aldığını ve bundan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Prof. Dr. Canan Karatay’a çiçek, tuz lambası ve taş mescit işlemeli tabak takdim etti.

canan_karatay_cankiri_kaya_tuzu (2)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.