Hoşgeldiniz  

Canan Kaftancıoğlu, ‘Komşunu Koronadan Koru’

admin | 18 Mart 2020 | Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Komşunu Koronadan Koru” adıyla sosyal farkındalık projesi başlatacaklarını, İstanbul’da bu virüsün yayılımının engellen3eceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul’daki 14 CHP’li ilçe belediye başkanı ile video konferans yöntemi ile toplantı yaptı. Toplantıda Koronavirüs (Kovid 19) salgını ile ilgili yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Toplantıda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Felakettebn korkmak en büyük felakettir” sözünü hatırlatarak; Cumhuriyet Halk Partisi ilçe belediyeleri olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini kaydetti.

İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’daki 14 ilçe belediye başkanımızla video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için alınan tedbirler değerlendirildi; yapılacak çalışmalarla ilgili planlamalarda bulunuldu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı paylaştı: 18 Mart 2020 Çarşamba

Toplantıda CHP’li belediyelerde çalışanların önemli kesimine evde çalışma şartlarının sağlandığı, yada ücretli izin verildiği aktarıldı. İlçelerinde kamu binaları ve kamuya açık alanlarda korona virüse karşı dezenfekte çalışmaları yapıldığının altı çizildi.

Canan Kaftancıoğlu tarafından sağlık çalışanlarının hastanelerdeki çalışma ortamında yeterli güvenlik tedbirlerinin alınması kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın gayret göstermesinin yanında kendilerinin üzerine düşenler yapılmasını ve 14 belediyede Koronavirüsle ilgili uyarıların yapılmasını istedi.

Kaftancıoğlu, acil olmadıkça hastanelere gidişin daha fazla gidiş engellenerek hastanelerdeki sağlık görevlilerinin daha rahat çalışmalarının sağlanabileceğini vurguladı.

“Komşunu Koronadan Koru” adıyla sosyal farkındalık projesi uygulamaya başlayacaklarını kaydeden Canan Kaftancıoğlu, “Bu krizin üstesinden gelebilmemizin en önemli yolu, vatandaşlarımızın evde kalabilmesini sağlamaktır. Hep bir arada tarifli bir mekanizmayla yapılması gerekenleri yapacağız. Vatandaşın sosyal mesafesini koruyarak İstanbul’da bu virüsün yayılımını engelleyeceğiz.” Diye konuştu.  

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.