Hoşgeldiniz  

Çamlıca Kentsel Dönüşüm Gelişim Alanı Oldu

admin | 24 Eylül 2016 | Emlak, Genel, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet A- A+

camlicaÜsküdar’daki Çamlıca bölgesi İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Eylül ayı oturumunda alınan kararla Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi.

ÇAMLICA’YA YENİ ÇEHRE

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Eylül ayı oturumunda Üsküdar’daki Çamlıca bölgesi için önemli bir karar alındı.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi’nin eteklerindeki yaklaşık 190 dönüm arsa üzerinde bulunan 520’si konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı yıkılacak.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Yeni Şafak’a konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kentsel dönüşüm, Üsküdar Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülecek. Üsküdar’ın kimliğine yakışır estetikte yapılar, sosyal ve kültürel donatı alanlarıyla bölge adeta cazibe merkezi olacak. Çamlıca Cami silüeti bozulmayacak. Türkiye’de kentsel dönüşüme rol model olacak güzellikte bir dönüşüme imza atacağız” dedi.

16 MAHALLEYE İMAR İZNİ

Öte yandan Üsküdarlıların 30 yıldır beklediği imar sorunu çözüldü. İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen karara göre Üsküdar nüfusunun yarsının yaşadığı 16 mahallede kentsel dönüşüm ve yenilemenin önü açıldı. Buna göre imar olmadığı arsaları üzerinde hiçbir şey yapamayan vatandaşlar planların elverdiği ölçüde tasarruf hakkına sahip olacak. Bu sayede kaçak yapılaşmalar da önlenecek.

Çamlıca Camii projesiyle prestiji artan Çamlıca bölgesi, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edildi. Buna göre Çamlıca Tepesi’nin eteklerindeki yapılar yıkılıp yeniden inşa edilecek. Üsküdar Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yürütülecek çalışma ile bölgenin çehresi tamamen yenilenecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.