Hoşgeldiniz  

‘BİZ ANADOLUYUZ’UN İLK EV SAHİBİ ATAŞEHİR

admin | 12 Ocak 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen 270 öğrenci ve öğretmenleri Ataşehir’de ağırladı.

Proje kapsamında Ataşehirli çocuklar ile Diyarbakır’dan İstanbul’u ziyarete gelen 11-14 yaş arası toplam 270 kız öğrenci 3 gün boyunca İstanbul’u gezecekler.

Projenin Ataşehir ayağında, çocuklar için bir otelde düzenlenen öğle yemeğine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican katıldı.

Programda bir konuşma yapan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Diyarbakır’dan İstanbulumuza gelmiş kıymetli öğrencilerimiz Ataşehir’e hoş geldiniz. Sizleri Ataşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız. İyi ki geldiniz, gönüllerimizi ısıttınız. İstanbul’da iyi vakit geçirmenizi ve gönlünüzce eğlenmenizi diliyorum” dedi.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ise yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

“Geleceğimizi inşa edecek değerli genç kardeşlerimiz, Ataşehir ilçemize hoş geldiniz. 21 ilden 50 bin öğrencinin faydalanacağı bu projeyle; yeni kardeşlik köprüleri inşa edilerek, ortak kültürel değerlerimizi gözlemlemek için önemli bir fırsat olacak. Gözbebeğimiz İstanbul’u gezerken hepinize iyi eğlenceler dilerim. Bol bol fotoğraf çektirip, anı biriktirin, İstanbullu öğrencilerimizle arkadaşlıklar kurun, kurduğunuz dostluk köprüleri diğer arkadaşlarınıza da örnek olsun.”

Öğrenciler, yemekten sonra, davul ve zurna eşliğinde Diyarbakır’ın yöresel türküleriyle halay çektiler.  Ataşehir Belediyesi misafir çocuklara küçük hediyeler takdim etti. Projenin ilk ayağı Ataşehir İlçesiyle başladı. Proje, 6 ayda 50 bin öğrenciyi kapsayacak şekilde düzenlendi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.