Hoşgeldiniz  

Bedelli Askerlik Düzenlemesinde Ayrıntılar Belli Oldu

admin | 17 Temmuz 2018 | Asker, Manşet, Siyaset, Son Dakika, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ilk açıklamasında “Bedelli askerlik” düzenlemesinde 25 yaş sınırı, 25 gün askerlik süresi ve 15 bin lira bedel öngörüldüğünü belirtti.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM önünde gazetecilere yaptığı açıklamada bedelli askerlik ile ilgili yapılacak düzenlemenin taslağının hazırlandığını ve plan ve bütçe komisyonuna gönderildiğini söyledi.

BEDELLİ ASKERLİK DÜZENLEMESİ:  SÜRE 28 GÜN, 25 YAŞ BEDEL 15 BİN TL

Bülent Turan,  bedelli askerlik düzenlemesindeki yaş sınırı ve ücretin, “25 yaş ve 15 bin TL öngörüsüyle beraber “askerlik hizmeti süresini 25 gün” olarak öngördüklerini, çalışma ile ilgili takdirin komisyonun ve TBMM Genel Kurulu olduğunun altını çizdi.

25 GÜN OLARAK ÖN GÖRÜLEN BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ SÜRESİ 28 GÜN OLUYOR

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM Komisyon görüşmelerinde “25 gün olarak ön görülen bedelli askerlik hizmeti süresi”nin 28 gün olarak değiştirildiği ifade ediliyor. Taslakta, 31 Aralık 1993 ve öncesi doğumluların bedelli askerlik hizmeti düzenlemesinden faydalanacağı ön görülüyor.

BEDELLİ DÜZENLEMESİ TORBA KANUN TEKLİFİ İÇİNDE

Türkiye Büyük Millet Meclis’in açılacağı Ekim ayında bedelli askerlik teklifinin görüşülebileceğini kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Ancak bugün bir gelişme oldu. Sağlık Bakanlığımızın sağlık turizmini geliştirmek ve iyileştirmek için ısrarla istediği birkaç madde var. Bunun dışında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yasa dışı bahisle mücadele için ısrarla istediği bir kaç madde var. Birkaç bakanlığımızın daha buna benzer, farklı konularda talepleri var” ifadeleri ile torba yasa hazırlığının yapıldığının altını çizerek; ilgili “Torba kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşecek” dedi.

ASKERLİĞİN TÜRK TOPLUMUNUN HASSAS VE KIYMETLİ KAVRAMLARDAN

Askerliğin Türk toplumunun en hassas ve kıymetli kavramlardan biri olduğuna dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli düzenlemesinin Türkiye’de profesyonel askerliğe geçişin adımı olmasını istediklerini ifade ederek; Türkiye’de artık bedelli konuşan, talep eden insanlar ve yasalar değil, kendi içerisinde yürüyen bir sistemi olmasını istediklerinin altını çizdi.

YILIK TALEP 300 BİN, BEKLEYEN 5 MİLYON, ÇOK BÜYÜK YIĞILMA VAR

5 milyondan fazla gencin bedelli askerlik ile ilgili düzenlemeyi beklediğini, askerin yıllık talebinin 300 binlerde olduğunu, çok büyük yığılma olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Turan, açıklamasında, “Yığılmayı bu teklifle eritmek istiyoruz. Bundan sonraki dönemlerde ümit ediyorum, ilgililer bir araya gelecektir, ilgili bakanlık bu konuda adımları atacaktır ve profesyonel orduya, askerliği de geçiş için imkan sağlanacaktır” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.