Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi, ‘Riskli Yapıların Tahliye Edilmesi Gerekir’

admin | 10 Eylül 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Bakanlık riskli yapıların tahliyesi ile ilgili bir ay önce yazı gönderdiğini belirten Battal İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros’taki riskli yapıların tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra ve Barbaros’taki riskli yapılarda bakanlık ile görüşme yapıldığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, olası İstanbul depremine dikkat çekerek, “Bir tarafta olası deprem riski var. Diğer yandan da binaların içinde oturan gerçekten kira veremeyecek durumda vatandaşlarımız var. Bunlarla ilgili ortak bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.” Diye konuştu.

Bakanlık riskli yapıların tahliyesi ile ilgili bir ay önce yazı gönderdiğini belirten Battal İlgezdi, geçtiğimiz gün www.itvhaber.com okurları için Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportajda “Binaların bir an önce tahliye edilmesi gerekir diyor. Bakanlıkla bu konuda görüşme yapacağız. Yapacağımız bir iki görüşme sonucuna göre vatandaşlara tekrar net bir bilgi vereceğim. Sizleri de çağıracağım.” Dedi.

BİR TARAFTA OLASI DEPREM RİSKİ, DİĞER YANDA KİRA VEREMEYECEK VATANDAŞ VAR

Yenisahra ve Barbaros’taki riskli yapılarda bakanlık ile görüşme yapıldığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi, İstanbul’daki deprem riskine dikkat çekerek; “Biz bölgedeki riskli binaların tespitini Bakanlıkla birlikte yaptık. Yıkılması gerekiyor. Yenisahra ve Barbaros’taki riskli yapılarda bakanlık ile görüşme yapıldı. Olası İstanbul depremi var biliyorsunuz… Bunların yıkılması gerekiyor. Ama bugüne kadar bu şekilde geldi. Bu sistemden kaynaklanıyor. Bir tarafta olası deprem riski var. Diğer yandan da binaların içinde oturan gerçekten kira veremeyecek durumda vatandaşlarımız var. Bunlarla ilgili ortak bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.” Dedi.

BİNALARIN BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİR

Başkan İlgezdi, bölgedeki çalışmalar ile ilgili; “Bu konuda Bakanlık riskli yapıların tahliyesi ile ilgili bir ay önce yazı gönderdi. Bunlar yıkılsın diye bakanlık yazı gönderdi. Binaların bir an önce tahliye edilmesi gerekir diyor. Haklı, olası depremde bu binalar yıkılır diyor. Bakanlıkla bu konuda görüşme yapacağız. Yapacağımız bir iki görüşme sonucuna göre vatandaşlara tekrar net bir bilgi vereceğim. Sizleri de çağıracağım.” Şeklinde konuştu.

YENİSAHRA VE BARBAROS’DA DA PLAN TADİLATI YAPILMASI GEREKİYOR

Yenisahra ve Barbaros imar planlarında tadilat yapılması gerektiğini kaydeden Battal İlgezdi, “Yenisahra ve Barbaros imar planlarında da plan tadilatı yapılması gerekiyor. Oranın da sorunun çözülmesi gerekiyor. O planda sağlıksız plandır. Onu da görüştük plan tadilatına acil ihtiyaç olduğu gözlemlendi.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.