Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi, Ortak Akıl ve Anlayışla Sorunu Çözelim

admin | 11 Haziran 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İmar İskan Blokları projesinde muhatabın Ataşehir Belediyesi olduğunu kaydeden Battal İlgezdi, belediyenin yok sayılamayacağını, sorunun dernekle değil devletle çözüleceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Haziran toplantısında gündem dışı konuşmalarla gündeme gelen İmar İskan Blokları alanındaki çalışmalarla ilgili konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, değişen şartlara göre protokolün yenilenebileceğini, sorunun ortak akıl ve anlayışla çözülebileceğini söyledi.

ORTAK AKIL VE ORTAK ANLAYIŞLA SORUNU ÇÖZELİM

Ataşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Battal İlgezdi, İmar İskan Blokları’ndaki sorunun devlet ile çözülebileceğini kaydederek; “Ortak akıl ve ortak anlayış ile sorunu çözelim. Mevcut devletin imzalamış olduğu protokol var, bunun hayata geçirilmesi lazım. Devletin getirip de benim engellediğim veya yapmadığım bir şey varsa ispatlayın istifa edeceğim. Devletin kurum ve kuralları vardır. Herkes bunlara uymak zorundadır.” Dedi.

YÜZDE 30 PAYI OLAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ PAYI VAR

TOKİ tarafından İmar İskan Blokları’nda yürütülen çalışma ile ilgili konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgede yüzde 30 payı olan Ataşehir Belediyesi’nin yok sayılamayacağını, Hazine’nin de 135 bin metrekare payının olduğunu vurgulayarak; “İmar İskan Blokları ile ilgili yapılan protokolden haberiniz yok galiba, öyle zannediyorum. Devlet işi sorumluluk ister. Dönemin TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür ediyorum. Ataşehir’de buranın dönüşmesi gerektiğini kendisine ifade ettik. Bir çalışma yapın getirin dedi.” Diye konuştu.

TOKİ’NİN MUHATABI DEVLETİN BİRİMİ OLAN ATAŞEHİR BELEDİYESİDİR

Öğretmen evinde kat malikleri ile ilgili toplantı yaptıkları hatırlatan Battal İlgezdi, “İmar İskan Blokları ile ilgili yapılan protokolden haberiniz yok galiba, öyle zannediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından yetkili imzaladı. Bakanlık, Emlak Gayrimenkul Ortaklığı Sayın Başbakan 600’e yakın vatandaşa bir konuşma yaptı. TOKİ’nin muhatabı devletin birimi olan Ataşehir Belediyesidir. Devletin muhatabı dernek değildir.” Dedi.

BURASI HARMANLANMADAN ÇÖZÜLMEZ

TOKİ başkanı iken çözemediği sorunu bakan olduktan sonra çözmek istediğini söyleyen Bakan Erdoğan Bayraktar’ın bakanlığı döneminde yeniden bir protokol yapıldığının altını çizen İlgezdi, “Büyükşehir devreden çıkarıldı. Murat Kurum döneminde Emlak Konut ortaklığa katıldı. Müteahhitler ile ilgili sıkıntı olursa biz yaparız dedi.  Buranın yüzde 30 Ataşehir Belediyesi’nin. Burada sadece kat maliklerinin imzası ile sorunu çözemezsiniz. Burada bir ada var, 7 bin metrekare 20 daire var.  Bir ada var, 2 bin metrekare 50 daire var. Hazinenin 135 bin metrekare yeri var. Burası harmanlanmadan, bütün hale getirilmeden çözülme şansı yok. Dernekle beraber tek başınıza işi çözemezsiniz. Nasıl çözeceksiniz?” sorusunu yöneltti.

135 METREKARE OLAN PROTOKOLDEN 70 METREKARE SOSYAL KONUTA

İlgezdi, konuşmasında, “Devletin kurumları oturup protokol yapması lazım. Elimizde bir protokol var. 1040 kat maliki ile Green Park Otel de Sayın Bakanın katılımı ile 135 metrekare brüt konut olmak üzere teknik şartnamede tüm detayların yazıldığı protokolü onayladık. Sayın Bakan Murat Kurum’un da olduğu toplantıda; 70 metrekare sosyal konut yapabilirim dedi. Bu protokole göre daire yapamam dedi ve ortalık karıştı. Sayın Bakan salonu terk etti. Bunun üzerine ben sonuna kadar protokolün arkasındayım devlet ne demişse o yapılmalı. Çünkü ortada protokol var. Şimdi seçim üzeri çıkmışsını gelin atın imza…” ifadelerine yer verdi.

GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE PROTOKOL YENİLENİR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Ak Partili üyeler tarafından Meclis gündemine getirilen İmar İskan Blokları ile ilgili konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bir tarafta Bakan Bayraktar ile şimdiki bakan, zamanın Emlak Konut Başkanı Murat Kurum’un imzası diğer tarafta da Ataşehir Belediyesi olarak benim imzam var. Şartlar değişmiş olabilir. Bir araya gelinir günün koşullarına göre protokol yenilenir. Orada bir imza atlıyor. Neye göre imza atacağız? Kaç metrekare vereceksin? Daire nerede olacak? Teknik şartname nedir? Ataşehir Belediyesi’ne ne vereceksin?”

SORUNU DEVLET KANALIYLA ÇÖZEBİLİRİZ, DERNEKLE DEĞİL

“O dönemde proje yapılsa idi çoktan dönüşüm yapılmıştı. Benim karşımda devlet vardır. Burada benim muhatabım devlettir. Muhatabım meclis üyesi ve bu meclis değildir.  Oradaki protokol ne ise o, ya da revize ile o proje hayata geçirebilirsiniz. İmar iskân bloklarında belediyenin, vatandaşların ve TOKİ’nin yeri var. Buradaki sorunu devlet kanalıyla çözebiliriz dernekle değil.”

ATAŞEHİR’DE BİR ŞEY YAPITINIZDA BEN Mİ ENGELLEDİM?

“Şartlar değişmiş olabilir. Devlet ne getirse onaylanır. Ataşehir’de bir şey yapıtınız da ben mi engelledim? Devletin bana getirdiği ve yapmadığım bir şey var mı? Devletin protokolü var, getirin yapalım. Sanki burada protokol var da ben ve arkadaşlarım engelledik.”

TOKİ BUGÜNE KADAR BİZİ ARAMADI

Ataşehir Belediyesi’nin %35 alanı var orada. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyelim. TOKİ bugüne kadar bizi aramadı. Ortak akıl ve ortak anlayış ile sorunu çözelim. Mevcut devletin imzalamış olduğu protokol var, bunun hayata geçirilmesi lazım. Devletin getirip de benim engellediğim veya yapmadığım bir şey varsa ispatlayın istifa edeceğim. Devletin kurum ve kuralları vardır. Herkes bunlara uymak zorundadır. Bunun muhatabı Cumhuriyet halk partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi değildir. Protokolde imzası olan devletin kendisidir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.