Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi, ‘Muhtarlar Mecliste Söz Sahibi Olmalı’

admin | 31 Ocak 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

10 yıldır görev yaptığı Ataşehir’in Kurucu Belediye Başkanı olan Başkan Adayı Battal İlgezdi, bir araya geldiği basın mensuplarıyla 2019 Yerel Seçimlerini değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de faaliyet gösteren basın kuruluşları yanı sıra bölge  ve komşu ilçelerden çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda 2019 Yerel Seçimleri ile ilgili yürüttüğü çalışmalar ve kendisine yönelik eleştiriler ile ilgi soruları yanıtlayan İYİ Parti’nin de desteklediği, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Ataşehir’de seçimi yüzde 55-60 gibi bir farkla alacağını iddia etti.

SEÇİMİ YÜDE 60 İLE ALIRIZ

Bütün adayların seçimi kazanmak yola çıktığını kaydeden Battal İlgezdi, kendisinin de seçimi kazanma hedefi olduğunu vurgulayarak; “Her aday kazanmak için aday olur. Ancak ben kendime çok güvenen bir belediye başkanıyım. Ben sokağı iyi tanırım.  Sokaktan bugünlere tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. Sokak siyasetini çok iyi bilirim. Ben iddialı bir siyasetçiyim. Bu seçimi de yüzde 55-60 gibi bir farkla alacağım.” Dedi.

#CHPAtaşehirBelediyeBaşkanAdayı #Battalİlgezdi Battal İlgezdi basın mensupları ile buluştu. Battal İlgezdiBaşkan Adayı İlgezdi Yerel Basının Markajına https://www.itvhaber.com/baskan-adayi-ilgezdi-yerel-basinin-markajina.html#.XFKxvmZVQ1k.twitter#BaşkanAdayıİlgezdi

Recep Kenan paylaştı: 30 Ocak 2019 Çarşamba

ÖN SEÇİM TARAFTARI OLA SİYASETÇİYİM, GENEL MERKEZ YETKİSİNİ DEVRETTİ

Kendisinin ön seçim taraftarı olduğunu ancak Genel Merkezin adayları belirleme yetkisini ilçelere başkan adaylarına bıraktığını hatırlatan Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, “Partimiz Önseçim kararı almıştı. Ben de ön seçim taraftarı ola siyasetçiyim. Çünkü insanlar yıllardır siyaset yapıyor. Genel Merkez yetkisini ile devretti. İl de bize verdi. Çok doğru bir tarz değil ama alınan karara da saygı duymak lazım. Benim listemde Türk de, Kürt de Laz da, Çerkez de olacak. Alevi de olacak Suni de. ” İfadelerini kullandı.

YÖNETİMDE HER KESİM TEMSİL EDİLECEK

Listesinde her kesimin temsil edilmesine özen göstereceğini ifade eden İlgezi “-Bizim oğlan bizim kız- mantığıyla belediye yönetilemez. Her bölgeden, her kesimi temsil eden arkadaşlarımızın aramızda olması gerekiyor. Her kesimin olacağı bir liste yapacağım. Ak Partiliymiş, CHP’liymiş, MHP’liymiş beni ilgilendirmiyor. Çünkü yerel yönetim farklı bir şey… Ben bunu 10 yıldır yaşıyorum.  Tarzınızı kendi siyasal anlayışınızı, kimliğiniz üzerine kurarsanız kenti yönetemezsiniz. Çok seslilik olsun. Düşüncelerde farklılık olsun. Herkes temsil edilsin.

MUHTARLAR MECLİSTE MAHALLESİNİ TEMSİL EDEBİLMELİ

Muhtarların da Belediye Meclisinde söz hakkı olması gerektiğini, bunu için yasal düzenleme yapılması gereğinin altını çizen İlgezdi konuşmasında, “Muhtarların da Mecliste söz hakkı olmalı. Mahallelerinde proje yapıyorsunuz, plan yapıyorsunuz muhtarların söz hakkı yok. Oy kullanmaya bilir ama Muhtar mahallesini temsil edebilmeli.” İfadeleri ile muhtarların mahallelerindeki faaliyetler ile ilgili görüşlerini ifade edebilmelerinin önemin vurguladı.

İLÇE BELEDİYELERİNİN PLAN YETKİSİ YOK

Ak Parti Ataşehir Belediye başkanı Adayı İsmail Erdem’in, Sancaktepe örneğini vererek, Ataşehir’in imarını da 5 ayda çıkaracağını iddia ettiğini, Büyükşehir’de yaptığı görüşmeleri paylaştığını kaydeden CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, “Beni imarla vurmaya çalışıyorlar. Oysa o yetki Büyükşehir’in. Bunu herkes bilmelidir. 1/5000’lik plan yetkisinin olduğu gibi 1/1000’lik plan yetkisi de Büyükşehir’in. İsterse Büyükşehir her iki planı aynı anda çıkarabilir.” Şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİRİ CHP ALSIN 30 GÜNDE PLAN YAPARIM

Büyükşehir Belediyesi’nin partilerinde olması halinde 5 ay beklenmeyeceğini iddia eden Battal İlgezdi, “Seçimde Büyükşehir’e Ekrem İmamoğlu gelecek. Ben o zaman 5 ayda değil 30 günde çıkaracağım planı. Büyükşehir’de İmamoğlu’na, Ataşehir’de bana oy verirseniz bu işleri en kısa sürede tamamlarız.” Şeklinde konuştu.

DİKEY YAPILARI BAKANLIK YADA TOKİ PROJELERİ

Adaylığının açıklanması ile birlikte CHP Ataşehir İlçe Merkezinde partililer ve Ataşehirliler ile buluşan Ataşehir’in Kurucu Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İgezdi, Ataşehir’deki dikey yoğun yapılanmanın İlçe Belediyesinin yetkisinde olmadığını, dikey yoğunluklu yapıların Bakanlık yada TOKİ kararları ile uygulanan projeler olduğunu ifade etti.

UZAKTAN BAKTIM DEĞERLENDİRME FIRSATIM OLDU

Her bölgenin temsil edileceği bir ekip oluşturmak istediğini kaydeden CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, seçildiği takdirde, “Değişmesi gereken arkadaşlar varsa değiştireceğiz. Yeni bir kadroyla yeni bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi -Metal yorgunluğu-na kapılmış olanlar varsa değişikliğe gidebiliriz.” Dedi.

ENGELLİ, GENÇ VE KADIN ADAY ADAYLARIMIZI DA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Engelli, genç ve kadın meclis üyesi kontenjanı ile ilgili  bilgi görüşünü paylaşan Battal İlgezdi, uygun olursa engelli meclis üyesi adayının da olabileceğini kaydederek; “ Biliyorsunuz Avcılar Belediye Başkan Adayımız Turan Hançerli engelli bir meslektaşımız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kendisini aday gösterdi. Bizlere örnek olsun diye yaptı. Bizler de genel başkanımızı örnek alarak belediyelerimizde engelli arkadaşlarımızın sayısını arttıracağız. Genç ve kadın aday adaylarımızı da değerlendireceğiz.” dedi.

 

2 AK PARTİLİ MUHTARI ADAY YAPACAĞIM

Ak Parti’nin muhtarları meclis üyesi adayı yaptıklarının hatırlatılması üzerin, muhtarları aday göstermeyi kendisinden öğrendiklerini iddia eden Battal İlgezdi, “Öğrendiler ama eksik öğrendiler. Bu dönem de muhtarları aday göstereceğim. Ama ben 2 Ak Partili muhtarı aday göstereceğim” diye konuştu.

CUMHURİYETE HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ

Cumhuriyetin tüm ülke tarafından verilen ortak mücadele ile kurulduğunu dolayısıyla bütün vatandaşların Cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Battal İlgezdi, “Siyasette eğriyi, doğruyu konuşamazsanız doğru yolu bulamazsınız. CHP iktidar olamıyorsa burada kendimizi eleştirmeliyiz. Kalıplaşmış siyaset yapısından vazgeçip, dünya görüşümüzü değiştirmeliyiz.  Biz cumhuriyeti hep beraber kurduk. Sadece Cumhuriyet Halk Partililer kurmadı.” Dedi.

PROJELERİM ONAYLANMADI

Çeşitli projelerinin İBB’den izin alınamadığı için hayata geçirilemediğini bu projelerin arasında İçerenköy’deki Kemal Sunal Kültür Merkezi, Ferhatpaşa’ya yapımını planladıkları hayvan barınağı projelerinin yer aldığını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, “Ferhatpaşa’ya hayvan barınağı yapak istedik.  Projeyi Sayın Kadir Topbaş’a götürdük. Kadir Topbaş o planları onaylamadı. Daha sonra yeni gelen belediye başkanıyla da görüştük, o da planı onaylamadı.  Bir başka projemiz de İçerenköy kültür merkezimizdi. Bu projemiz için Ak Partili Bakanımız Erdoğan Bayraktar İller Bankası genel müdürüne telefon açtı ve bize kredi olanağı sağladı. Kendisine teşekkür de etmiştim, teşekkürümü yineliyorum. İçerenköy’deki kültür merkezinin birinci katını bitirdiğimizde Büyükşehir geldi ve inşaatı durdurdu.” Dedi.

FİRMASI BULAMAZSAK BELEDİYE OLARAK KÜLTÜR MERKEZİNİ BİTİRECEĞİZ

İçerenköy’deki Kemal Sunal Kültür Merkezi inşaatını birkaç ihaleye ıkrdıklarını ancak ülkenin ekonomik durumundan dolayı ihaleye talep gelmediğini kaydeden Başka Adayı Battal İlgezdi, ülkedeki ekonomik durum nedeniyle inşaat firmalarını zor durumda olduğunu hatırlatarak; “Ekonomik krizden dolayı yapacak bir inşaat firması bulamazsak belediye olarak kredi alıp kültür merkezini bitireceğiz. İçerenköy kültür merkezi İstanbul’a örnek olacak. Bunları Ataşehir için yapıyorum, kendim için değil. Bu kadar düşmanlığa gerek yok.” Dedi.

PROJELER BÜYÜKŞEHİR ONAYINDAN GEÇMEDİĞİ İÇİN HAYATA GEÇİRİLEMEDİ

Atatürk Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki trafiği yerin altına alacağız demiştim. Projenin kredi, imkanlarını sağladım, gerekli tüm prosedürleri hallettim. Projenin dilekçeleri Büyükşehir’dedir. Sayın Kadir Topbaş ona da ‘hayır’ dedi. Ben bunları suçlamak için değil, halkın ve sizlerin bilgisi olması amaçlı dile getiriyorum. Şimdiye kadar yapmayı iddia ettiğimiz projelerin nerdeyse tamamı Büyükşehir onayından geçmediği için hayata geçirilememiştir. Eleştirerek bir yere ulaşmanın şansı yoktur. Yapılana ve yapılmak istenene teşekkür etmek gerekir. Mesela ilçemize metro geliyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Yapılmamış tüm projelerimizin hepsini seçimden sonra gerçekleştireceğiz.

SANDIKLAR AÇILDIĞINDA CHP’NİN İKTİDAR ÇIKMAYACAĞINI KİM SÖYLEYEBİLİR?

Kriz dönemleride iktidar değişiklilerinin yaşandığına iaraet eden Battal İlgezdi, “AK Parti 2002’de ekonomik krizin üstüne iktidar olmuştu. Şimdi de ülkemizde yaşanan ekonomik kriz hiç olmadığı kadar kötü bir noktaya ulaşmışken, 31 Mart 2019’da sandıklar açıldığında Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar çıkmayacağını kim söyleyebilir? ”

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.