Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi ‘Halep Oradaysa Arşın Burada’, ‘Hodri Meydan!’

admin | 26 Aralık 2017 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı görevden uzaklaştırma gerekçesi dosyaların altının boş olduğunu, yargıya başvurduğunu kaydederek; “Hodri Meydan!” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden geçici olarak uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gerekçe olarak gösterilen dosyaların altının boş olduğunu, yargıya başvurduğunu kaydederek; “Halep oradaysa arşın burada. Hodri Meydan!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde konuşan Battal İlgezdi, Siyasete SODEP’te başladığını, partiye kaydını Kenan Sönmez’in yaptığını söyledi. Parti kurucusu olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 Yıl İlçe Başkanlığı yaptığını, 4 dönem de il yöneticiliği yaptığını kaydederek; “Tabii ki beni alacak, kim alacak” diye konuştu.

Battal İlgezdi CHP ATAŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI 4.OLAĞAN KONGRESİ…CHP Ataşehir İlçe Başkan Ve Yönetimi Kongrede Belirlendi http://www.itvhaber.com/chp-atasehir-ilce-baskan-ve-yonetimi-kongrede-belirlendi.html#.Wj7dF_3641I.twitter#CHP #AtaşehirİlçeBaşkanı #CHPAtaşehirYönetimiBelirlendi #TekAday #BlokListe #CumhuriyetHalkPartisi #Ataşehir #HakkıAltınkaynak #İtvhaber #Kongre

Δημοσιεύτηκε από Recep Kenan στις Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

 

BİZ NE YAPMIŞIZ?

Biz ne yapmışız? Diye soran Battal ilgezdi konuşmasında, “Ataşehir’de büyük yolsuzluklar yapmışız!.. Ne yaptık? Milyon metrekare park yaptık, yol yaptık. Evet yaptım… Arkadaşlarımla beraber bunları yapmaya devam edeceğiz. Beni görevden uzaklaştırmakla Ataşehir’in iradesine el koyamazsınız. El koymaya çalıştığınız, beceremediniz. Ben burada, aslan gibi dimdik duran belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Seçimde yenemedikleri Cumhuriyet Halk Partisi ve kadrolarını masa başında halletmeye çalıştılar. Arkadaşlarımın üstündeki baskıyı iyi biliyoruz.  Aramadık kimse kalmadı. Her türlü baskı yapıldı. Arkadaşlarım o gün orada, gerekeni yaptı ve siyaseten cevabını verdi” ifadelerine yer verdi.

Kendisi ile ilgili iddiaları altı boş dosya olarak niteleyen İlgezdi, “Ne yapmışız? 1- Erguvan Barış Parkını yapmışız. İki sefer denetimden geçmişiz. Ağır cezada yargılanmış, beraat etmişiz. Bir savcı tekrar soruşturma açıyor. 2- Kendi akrabalarıma çıkar sağlamışım. Bunu herkes bilir ki; benim akrabalarım Belediyenin kapısından geçmez. 3- Gecekonduları yıkmamışız. Yıkmayacağım!.. Herkes böyle bilsin… Beni görevden aldılar. Altı boş bir dosya… Çok acele aldılar, boş bir dosya. Onlar da bilmiyor neden aldıklarını. Parti içindeki Hainler ile birlikte yaptılar. Hiç kimse ne beni, ne Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partileri, ne de sizleri susturamayacak” diye konuştu.

“BATTAL İLGEZDİ’Yİ ALELACELE ALARAK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMELERİ GEREKİYORDU”

İlgezdi konuşmasını, “Dün gece saat 4’e kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin İçişleri Bakanlığı için verdiği gensoru görüşmelerinin izledim. Sayın Bakan elinde üç tane kağıt kaldırdı. Çünkü altı boş… Madem Ataşehir belediye başkanı yolsuzluk yapıyordu, hırsızlık yapıyordu; al kardeşim, al içeri kardeşim. Varsa belgen al, yok… Man Adası’na karşılık ne yapmak gerekiyordu? Battal ilgezdi’yi alelacele alarak gündemi değiştirmeleri gerekiyordu. Ne hikmetse, partiler yukarıda kavga ettiğin zaman hep benim ailem akıllarına gelir. Türkiye’de hakkında 62 yalan yazılan tek Belediye başkanıyım. Kendi arsamı kat karşılığı müteahhide verdim. Yine yalan yazdılar.” şeklinde sürdürdü.

Battal İlgezdi, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BATTAL İLGEZDİ SİYASETTEN ÇEKİLMEYECEK, SONUNA KADAR SİYASETTE

“Zannediyorlar ki; Battal ilgezdi siyasetten çekildi. Çekilmeyecek, sonuna kadar siyasetteyim. Göreceksiniz ve yaşayacağız; geçen dönem kongreyi alan arkadaşlarım yine İl Kongresini alacak. Herkes bunu böyle bilsin…”

PARTİ, SAĞDAN ADAY TRANSFERİNDEN VAZGEÇMELİ

“Bu parti anlayışını değiştirmeli. Parti, sağdan aday transferinden vazgeçmeli. Bu parti sol, sosyal demokrat ve devrimci parti olmalı. Vatandaş bana sokakta şunu soruyor; bu partinin çizgisi nedir? Bu partinin çizgisini değiştireceğiz. Buradan başlayacak, yukarıya kadar devam edecek.”

KADINLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE YER AÇMAK ZORUNDAYIZ

“Partide kadınlarımıza ve gençlerimize yer açmak zorundayız. Çünkü onlar Parti’nin dinamik kadroları. 24 saat çalışıyorlar, ama maalesef kadrolarda yoklar. Maalesef seçimlerde yoklar… Önümüzdeki 2019 yılında ve daha sonraki seçimlerde kadınlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız.”  

İKİ AY UZAKLAŞTIRMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

“Benimle ilgili hukuki olarak iki ay uzaklaştırma süreci devam ediyor. Ben yargıya hukuki başvurumu yaptım ve bekliyorum. İnanıyorum ki; sonunda haklı çıkacak olan Ataşehirliler ve sizlersiniz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum… Ben buradayım. Halep oradaysa, arşın burada. Hodri meydan…”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.