Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi ‘5000’likler Yapılmazsa 1000’lik Planla İlave Kat’

admin | 12 Ekim 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar A- A+

Yeni kurulan 9 ilçeden, imarı çıkmayan tek ilçe olan Ataşehir, Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik imar çıkarmasından ümidini kesip yeni 1/1000’lik plan hazırlıyor.

Battal İlgezdi ‘5000’likler yapılmazsa biz yeni 1000’lik plan yaparız’

Recep Kenan/Ataşehirweb

3 yıl önce yerel seçimlere girilirken İstanbul’da yeni kurulan 9 ilçeden, imarı çıkmayan tek ilçe olan Ataşehir, Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik imar planını çıkarmasından ümidini kesip kendi içinde çözüm arayışına girdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi muhtarlar kanalı ile gelen vatandaş şikayet ve baskılarının haklı olduğunu belirtip, Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehir’in imarı ile ilgili duyarsızlığına dikkat çekerek; “Büyükşehirin ilgisizliği devam ederse biz 1/1000’lik plan hazırlayıp meclise göndereceğiz.” dedi.

Ataşehir halkı Ataşehir’in 1/5000’lik planını çıkarmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve belediye yöneticilerinin de katıldığı kalabalık bir toplulukla protesto etmişti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ‘yi “Yeşil Pota Temiz Doğa” etkinliği sonrası mahallelerinin sorunlarını anlatıp, vatandaşların şikayetlerini ileten Ataşehir’in Mahalle mutarları ile birlikte Ataşehir’in en önemli sorunu “imar”ı konuşurken bulduk.

Başkanı Battal İlgezdi, İmar konusunda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Ataşehir’e karşı ilgisiz ve duyarsızlığından yakındı. Büyükşehir’in bu ilgisizliği karşısında kendi çözümlerini üreteceklerini söyleyip; Fetih Mahallesi, Kayışdağı, Yenisahra, Barbaros ve Ferhat Paşa mahalleleri’nin yeni 1/1000 planlarını hazırlayıp ilave bir kat izni vererek vatandaşları rahatlatacaklarını söyledi.

 

Fetih Mahallesi, Kayışdağı, Yenisahra, Barbaros ve Ferhat Paşa’ya İlave 1 Kat

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehirweb Haber’e yaptığı özel açıklamada, 1/1000’lik imar çalışmaları ile ilgili şunları söyledi;

Fetih Mahallesi, Kayışdağı, Yenisahra, Barbaros ve Ferhat Paşa mahallelerinin yeni 1/1000’lik planlarının çalışmalarını başlatıyoruz.
Ümraniyeden gelen hangi mahalleler var Ferhat Paşa, Yeni Şehir. Yenişehir’de sorun yok zaten. Yeni Çamlıca’da, Mustafa Kemal’de imar olmadığı için bir şey yapamıyoruz.

İlçe belediyesi olarak binlikleri hazırlıyorum. Muhtarları çağırıp bilgilendireceğim. Normalde küçük parseller birleştirilemiyor. 300 metrekare arsasına 3 kata 9.50’yi 12.50 yapmak kaydı ile hazırlayıp Büyükşehir’in onayına göndereceğim. Ayrıca küçük parsellerin birleştirilmesinin sağlayacağım.

1/5000’liik planları yapmadılar bari bunu onaylasınlar. 1/5000’liği yapmıyorlar, bizim yaptığımız 1/1000 binliği onaylasınlar.

1/1000’lik plan bizim yetkimizde, biz yapabiliyoruz ama Büyükşehi’in onayı gerekiyor. Ben size örneklerini veriyim. Çekmeköy’de örneği var, bazı mahallere meclis kararı ile 1 kat fazla yapım izni çıkardılar. Büyükşehir yetkisini kullanarak 3 katsa 4 kata izin verdiler Çekmeköy’de. İstanbul’da birçok yerde örnekleri var. Bu mahallelere en azından ilave 1 kat verirse vatandaşı da rahatlatırız.

Eğer büyükşehir 1/5000’lik imar planlarını yetiştiremiyorsa biz yardımcı olalım. İster beraber yapalım, İsterlerse eleman velim kendilerine yardım edelim. Olmazsa binlik planları hazırlayıp meclisten çıkaracağız.

1/1000’lik planı bir ayda hazırlayıp meclisten geçirip bu mahallelerin 1/1000’lik plan değişikliklerini çıkartacağım. Büyükşehir’in meclisine getireceğim.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.