Hoşgeldiniz  

Başkan Dinç’ten Japonlara Destek Sözü

admin | 03 Ağustos 2014 | Çankırı, Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet A- A+

japonlarÇankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Japonlara destek sözü verdi. Çankırı’ya Türk-Japon ortaklığı ile yatırım yapan Sumitomo Rubber Industries şirketi yöneticilerine destek.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’ya Türk-Japon ortaklığı ile ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştiren Sumitomo Rubber Industries şirketi yöneticileri ile bir araya geldi.

Makamda gerçekleşen ziyarette firmanın CEO’su Norifumi Fujimoto, şirket bünyesinde istihdam edilecek Japon çalışanlar için Çankırı’da gerekli koşulların sağlanması ile ilgili bazı istek ve önerilerde bulundu. Japon çalışanların iyi koşullarda yaşamalarını ve Çankırı’ya uyumlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Fujimoto; Japon restoranı, konut koşullarının iyileştirilmesi, konut potansiyelinin arttırılması, çalıştırılacak personelin eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve sağlıklı yaşamın devamı için spor aktiviteleri ile ilgili isteklerini dile getirdi.

Japon yatırımcıların gelmesi ile birlikte oluşan Türk Japon dostluğunun gelişmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Dinç “Kardeşiniz olarak sizlerin Çankırı’da olmaktan mutluluk ve huzur duyacağınız ne varsa yapmaya hazırım.” diyerek misafirlerinin yüzünü güldürdü. Yatırımcı şirketin isteklerine çözümler sunan Dinç, anlaştıkları bir işletme bünyesinde Japon mutfağına ait istedikleri lezzetleri sunabileceklerini, konut sıkıntısının birkaç yıl içinde çözülmesini arzu ettiklerini, eğitim konusunda müşterek projeler planlayabileceklerini ve özellikle kadın çalışanların belediye tarafından hizmete açılan 80. Yıl Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin spor ve diğer aktivitelerinden faydalanabileceklerini anlattı. Dinç, ayrıca, Türk-Japon dostluğunu daha da anlamlı kılmak adına Eylül ayında Japonca kurslarına başlayacaklarının müjdesini de verdi.

Başkan Dinç’in gösterdiği ilgiden ve kardeş desteğinden oldukça memnun kaldıklarını belirten Fujimoto, Çankırı için düşüncelerinin hep birlikte huzur içinde yaşamak olduğunu ifade etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.