Hoşgeldiniz  

BANK ASYA YÖNETİMİNDE ÇANKIRILI 

admin | 04 Şubat 2015 | Çankırı, Ekonomi, Genel, Manşet, Türkiye A- A+

mehmet-ali-gokce_1 -Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçmesinin ardından dokuz kişiden oluşan yeni yönetim kuruluna göreve geldi. Bank Asya Yönetim Kurulunda Çankırılı…  

Recep Kenan/itvhaber.com

Bank Asya’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Bankamız Yönetim Kurulu üyeliklerine; Mehmet Ali İslamoğlu Yönetim Kurulu Başkanı, Aydın Gündoğdu Genel Müdür Vekili, Mehmet Ali Gökçe, Bedri Sayın, Abdullah Güzeldülger, İsmail Güler, Ahmet Mutlu, İdris Turan İlter ve Zülfikar Kanberoğlu ise Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla atanmıştır” denildi.

TMSF Başkan Yardımcısı da olan Mehmet Ali İslamoğlu, Bank Asya’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Bankanın Genel Müdürlüğü görevini ise yönetim kurulunda da yer alacak Aydın Gündoğdu yürütecek.

Bank Asya’nın Yönetim Kurulu’nda ayrıca TMSF Başkan Yardımcısı Zülfikar Kanberoğlu, TMSF Daire Başkanları İsmail Güler, Ahmet Mutlu ve Abdullah Güzeldülger’in yanı sıra İdris Turan İlter, Mehmet Ali Gökçe ve Bedri Sayın yer alıyor.

Gökçe’nin de Arasında Bulunduğu Yeni Yönetimden Açıklama

Yapılan değişikliğin ardından da Bank Asya’nın Ümraniye’de bulunan Genel Müdürlük binasında, yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Gündoğdu, Mehmet Ali Gökçe ve Bedri Sayın basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandığını belirten Aydın Gündoğdu şöyle konuştu:

“Bankalar Kanunu’nun 18’inci maddesi 5’inci bendi uyarınca, Bank Asya’nın bugün itibariyle yönetim kurulu ve genel müdürü değişmiştir. Bu konuda gerek Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, gerek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, gerekse bankamız ilgili açıklamaları yaptı. Kamuoyunu bilgilendirdik. Ben tabi gerek halkımız, gerek müşterilerimiz gerekse personelimiz açısından bilgilendirmek istediğim bir iki konuya temas edeceğim.

“Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka bunu hepimizin bilmesi gerekir. Çünkü bugün bankamızın arkasında kamuoyunun da desteği oldu. Bu mevduat sahipleri için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum ve mevzuatların bundan sonraki süreçte de artarak devam ettirecekleri gönlüm arzu ediyor.

“Yine Yönetim Kurulu’na baktığımız zaman katılım bankacılığında çok deneyimli bir ekip de var aramızda. Onların deneyimlerinden istifade edeceğiz. Burası bir katılım bankası. Katılım bankası belli prensiplerle yürüyen bir bankacılık. O anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Katılım bankacılığı konusunda en hassas şekilde davranacağımızı hepinizin bilmesini istiyorum.”

Bank Asya’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Yönetim Kurulu üyeleri arasında Çankırılı olan Mehmet Ali Gökçe’nin olduğu öğrenildi.

     Mehmet Ali GÖKÇE Kimdir?

1957 yılında Çankırı’da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 1979-1984 yılları arasında TÖBANK’ta Yetkili olarak görev yaptı.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 9 ay süreyle sertifikalı Bankacılık Okulu Eğitimi alan Mehmet Ali Gökçe, 1985-1991 yılları arasında Faisal Finans Kurumu’nda Orta Kademe Şube Yöneticisi olarak çalıştı.

1991-1999 döneminde Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Ankara Şube Müdürü olarak görev yaptı. 1999-2005 yılları arasında Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Gökçe, 2006 yılından beri Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Mehmet Ali Gökçe’nin bankadaki sorumluluk alanında Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Kişisel Bankacılık Müdürlüğü, Kitle Bankacılığı Müdürlüğü, Alternatif Dağıtım Kanalları Müdürlüğü ve Şubeler Müdürlüğü bulunmaktadır. Mehmet Ali Gökçe Show TV yönetim kurulu başkanlığı görevinde de bulundu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.