Hoşgeldiniz  

Balıkesir’de Deprem Fırtınası: Ard Arda 4 Kez Sallandı

admin | 11 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Balıkesir’de gece yarısı art arda meydana gelen depremler vatandaşları sokağa dökerken 30 dakikada yaşanan 4 deprem İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa’da da hissedildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yaşanan deprem fırtınasıyla 32 dakikada 4 şiddetli depremin meydana geldiği kent, Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 23.14’te 5.0, 23.24’te 4.3, 23.27’de 4.1 ve 23.46’da 4.3’le sarsıldı.

Şu ana kadar herhangi bir hasar bildirimi olmadığını kaydeden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, hastanelere ve kriz merkezlerine de baş vuru olmadığını belirti.

Kandilli’den yapılan son dakika açıklamasına göre, 23.14’teki depremden sonra, saat 23:24’te 4,3 şiddetinde, 9.8 kilometre derinlikte bir artçı deprem daha meydana geldi. 23:27’te ise Balıkesir Kuşkaya’da 3.1 büyüklüğünde sarsıntı hissedildi. Bu deprem 5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi, saat 23.46’da yerin 7.8 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa’da da hissedildiği depremin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursa Valisi’nden de açıklamalar geldi.

Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı Balıkesir’de dün geceden bu yana 70 artçı sarsıntı yaşandı. ‘Deprem’ kelimesi Twitter’da çok kısa bir sürede ‘TT’ olurken, depremin ardından Balıkesir’de çok sayıda vatandaş sokağa döküldü.

Balıkesir, gece geç saatlerde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.0, 4.3, 4.1 ve 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle sallandı. Depremler Balıkesir’in yanısıra geniş bir alanda hissedildi. 23.14’teki depremin 7.7 kilometre derinlikte gerçekleştiği duyuruldu.

Balıkesir’deki depremlerin büyüklükleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde sırasıyla şöyle yer aldı: 4.6, 4.3, 4.0

Depremle ilgili yaptığı açıklama yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yaşanan sarsıntının 6 Eylül merkezli oldu deprem olduğunu kaydederek; “Şu ana kadar 112, AFAD, itfaiye, 155 ve 156’ya herhangi bir bildirim yapılmadı. Vatandaşlarımız tarafından mağdur olduklarına dair bildirim olmadı. Kriz merkezindeyiz. Merkezde olduğu için bazı vatandaşlarımız doğal olarak sokakta. Herhangi bir hasar bildirimi yok. Hastaneye başvuran vatandaşımız da yok. Depremin merkezi konumundaki Akçaköy mahallesinde jandarma ve itfaiye ekiplerimiz bulunuyor. Orada da herhangi bir hasar bildirimi yok” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.