Hoşgeldiniz  

Bakan Soylu, ‘Olası 7,5 Depremin Senaryosunu Çalışıyoruz’

admin | 27 Ocak 2020 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul’da 7,5’lik bir deprem bekliyoruz. Beklenen olası deprem 7,5. Depremin olası senaryosunu ciddi biçimde çalışıyoruz.” Dedi.

İSTANBUL’DA 7,5’LİK BİR DEPREM BEKLİYORUZ

Katıldığı bir TV’de canlı yayın programında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul’da 7,5’lik bir deprem bekliyoruz. Beklenen olası deprem 7,5. Depremin olası senaryosunu ciddi biçimde çalışıyoruz. Deprem oldu Topkapı Sarayı’ndaki bütün hazinelerin nasıl korunacağından tutun vatandaşlarımızın toplanma yerlerindeki ihtiyaçlarına kadar çok kompleks bir çalışma bu.” Dedi.

28 ÇALIŞMA GRUBUMUZ VAR

Bakan Soylu, “İstanbul’da depreme hazırlık toplantısındaydık. İstanbul’da 5.8’lik deprem olduktan sonra arkadaşlarımızla ilk sayın başkan yardımcımız yapmıştı. Bizler Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde neler yapabileceğimizi değerlendirdiğimiz ve İstanbul’da bir deprem olursa nasıl tedbir alabileceğimiz ve hangi koordinasyonu ne şekilde yapabileceğimize yönelik bizim 28 çalışma grubumuz vardır.” ifadelerini kullandı.

OLASI 7,5 DEPREMİN SENARYOSUNU ÇALIŞIYORUZ

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen depremle ilgili; ”Her çalışma grubunun kendine ait yöneticisi ve ilgili birimleri mevcuttur. Hem bunları tekrar gözden geçirmek hem de İstanbul’daki hangi grubun ne çalışmayı ne şekilde yaptığını incelemek için şuna kadar değerlendiriyoruz. Deprem oldu Topkapı Sarayı’ndaki bütün hazinelerin nasıl korunacağından tutun vatandaşlarımızın toplanma yerlerindeki ihtiyaçlarına kadar çok kompleks bir çalışma bu. İstanbul’da 7,5’lik bir deprem bekliyoruz. Beklenen olası deprem 7,5. Depremin olası senaryosunu ciddi biçimde çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.