Hoşgeldiniz  

Ayhan Öztürk, Uç Beyi Muhtarları ‘Hiç Beyi Yaptılar’

admin | 26 Ocak 2019 | Gündem, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Seçmen listelerindeki usulsüzlük iddiaları ile dikkatlerin çevrildiği muhtarlardan, kayıt, nakil yetkisi olmadığı için insanların nereden geldiği, nereye gittiğinden haberdar olmadıkları söylendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son günlerde gündeme gelen taşıma veya sahte seçmen kayıtları ile tartışılmaya başlayan Muhtarların kayıt etme hakkını elinden alındığı, nakillerdeki yetkisinin kaldırıldığı için mahallesindeki insanların nereden geldiği, nereye gittiğinden haberlerinin olmadığı iddia ediliyor.

MUHTARLARI ARTIK “HİÇ BEYİ” YAPTILAR

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Ataşehir İçerenköy Mahallesi Muhtarı Ayhan Öztürk, www.itvhaber.com’ a yaptığı açıklamada, “Seçmenlerden, gelenlerden, gidenlerden muhtarlığın haberi olmaz. Muhtarlar Uç Beyi diyorlar ya, öyle bir şey yok. Muhtarları artık -hiç beyi- yaptılar. Kusura bakmayacak kimse. Bir muhtarın eğer mahallesindeki insanları kayıt etme hakkını elinden alıyorsan, nakilleri kaldırıyorsan, nereden geldi, nereye gitti onlardan haberi yoksa bir postacının tebligatçısı olduysa bir muhtar, o zaman muhtarlığı kaldırın kardeşim. Boşuna 54 bin muhtara maaş ve sigorta primi ödemeyin.” Dedi.

MİLLETTEN ALINAN VERGİ İLE MUHTARLAR UMRE YAPAMAZ

Ayhan Öztürk, açıklamasında “Boşuna muhtarları İspanya’ya, Mekke’ye, Medine’ye göndermeyin. Bir muhtar olarak hakım mı helal etmem. Milletten alınan vergi ile muhtarlar Umre yapamaz. Kendi parasıyla gitsin. Açık söylüyorum. Bir muhtarı belediye başkanı sağcı ise sağcı, solcu ise solcuya yalakalık yaptırtmasınlar. Muhtarlara İsa’ya da, Musa ’ya da yalakalık yaptırttı,  Resullaha’da küstürttü. Muhtarlar hiçbir partinin peşinden dolanarak muhtar seçilmez. Muhtar Türk Bayrağı’nın gölgesinde seçilir. Kimseyi ayırmayacak, herkese eşit paylaşım yapacak. Muhtar dediğiniz budur. Muhtarlığın özgürlüğü bitti. Maaş alacağım, sigortam yatacak, belime silah takacağım diye köylerde muhtarlık için birbirini vuracaklar. Yazıktır bu millete.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.