Hoşgeldiniz  

AYEDER Yönetimi Ataşehir Basınını Ağırladı

admin | 14 Ocak 2019 | Ataşehir, Manşet, Üst Manşet A- A+

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen kahvaltılı programda Ataşehir’de çalışan basın mensuplarını ağırladılar.

Avrupa Anadolu Yakası Erzincanlılar Dernek binasında verilen kahvaltıya Ataşehir Yerel basın mensuplarının yanı sıra dernek yöneticileri de hazır bulundu.

“ZOR ŞARTLAR ALTINDAKİ EMEKLERİNİZ VE MÜCADELENİZDEN DOLAYI KUTLUYORUM”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Ataşehir basınıyla düzenledikleri kahvaltı ile bir araya geldiklerini belirten Dernek Başkanı Gürsel Sarımaden; “Öncelikle gazeteciler gününüzü kutluyorum. AYEDER olarak her yıl bu anlamlı günü sizlerle birlikte kutlamaya çalışıyoruz. Sizlerde bizleri kırmıyorsunuz ve beraber kahvaltıda buluştuk. Özellikle sizlerin ne şartlarda çalıştığını bilenlerdenim. Zaman zaman etkinlikler, diğer faaliyetlerde sizleri görüyoruz ve bir araya geliyoruz. Özellikle ekonomik anlamda ayakta durmaya çalışıyorsunuz. Ben bu vesileyle sizlerin zor şartlar altındaki emekleriniz ve mücadelenizden dolayı kutluyor ve gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum” dedi.

AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden konuşmasına şöyle devam etti:

 “ İLKLERE İMZA ATMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Sarımaden; “AYEDER olarak her yıl geleneksel olarak yaptıkları “Geleneksel Erzincanlılar Şöleni” geçtiğimiz yıl 18 Şubat’ta yapılması planlanmış ancak “AFRİN Şehitleri” nedeniyle iptal edilmişti. Bu yıl 7.Geleneksel Erzincanlılar Şöleninin 17 Şubat Pazar günü Bostancı Gösterisi Merkezi’nde gerçekleşeceğini belirten dernek başkanı Gürsel Sarımaden, yüksek katılım bekliyor ve ilklere imza atmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen kahvaltılı toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarımaden, bu yıl yaptığımız genel kurul sonrası yönetime yeni arkadaşların girmesini sağladık. Ayrıca bazı faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için dernek yerimiz dar yeni bir yer arıyoruz. Uygun yer bulursak taşınacağız. Yer olarak ilk tercihimi Ataşehir olacaktır ifadelerini kullandı.

GENEL KURULUMUZDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLDU

4.Olağan Genel Kurulu sonrasında AYEDER’in yönetim yapısının önemli derecede belirten Sarımaden, 3.Olağan kongre’de görev alan 10’a yakın yönetim kurulu üyesinin 4.olağan kongre’de yönetimde yer almadığını belirterek, danışma kurulu üyesi ve dernek üyesi olarak bundan sonra bu isimlerin yer aldığını belirtti.

Siyasette Erzincan adaylarının olması bizim için önemlidir diyen Sarımaden, Erzincanlıların siyasi parti ayrımı gözetmeksizin partilerde belediye başkan aday adayı ve meclis üyesi aday adayı olduklarını belirtti. Geçtiğimiz dönemde AYEDER olduğu gibi bu dönemde de tüm siyasi partideki aday olan hemşerilerine eşit ve ilkeli olacaklarını ifade etti. Tüm adaylara başarıları dileklerini de ileten Sarımaden, AYEDER olarak siyasi partilerden aday olan hemşerilerine desteklerinin olacağını kaydetti.

AYEDER’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE KONFEDERASYON KURULUYOR

Daha önceden Ataşehir Erzincanlılar Derneği olarak kurulan AYEDER’in daha sonra almış kararlar sonrasında Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği olması, sonrasında Avrupa Yakasında da yapılanma içerisinde gittiklerini ve dernek kararı alarak İstanbul Erzincanlılar Derneği olarak daha genel bir isimle hizmet vermek istediklerini ancak o dönemde farklı kişiler tarafından bu duyuru yaptıkları günün ertesinde İstanbul Erzincanlılar Derneği’nin kurulduğunu ve o nedenle Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği olarak derneğin adını düzelttiklerini belirtti. Şimdi AYEDER’in de içinde yer alacağı Erzincan Konfederasyonu kurma çalışmalarını başlattıklarını ve tüm ilçe dernek ve federasyonlarını kapsayan bu çalışma ile Erzincanlıları bir arada buluşturacaklarını açıkladı.

Sohbetin sonunda AYEDER Başkanı ve Kadın yöneticiler tarafından  Ataşehir Yerel basını adına İstanbulum Gazetesi& Gazete Ataşehir genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü derya Arslan’a günün anısına “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun” yazılı tebrik çiçeği takdim edildi.

Çiçek takdimi sonrasında AYEDER Yönetimi yerel basın ile toplu fotoğraf çekinerek, basın mensuplarına başarılar diledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.