Hoşgeldiniz  

Aydın Ilgaz’dan Ataşehir Belediyesi’ne Teşekkür

admin | 05 Ağustos 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Rıfat Ilgaz’ın, “Tacım, tahtım sana emanet!” dediği oğlu Aydın Ilgaz Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi içerisinde yer alan Rıfat Ilgaz kitaplığını ziyaret etti.

Eşi yazar Nilgün Ilgaz ile kitaplıkta bulunan kitapları inceleyen, özellikle kitaplıkta yapılan söyleşiler ve atölye çalışmaları hakkında bilgi alan Aydın Ilgaz memnuniyetini ifade etti.

Babasının adını taşıyan kitaplıkta kısa bir açıklamada bulunanAydın Ilgaz, babası Rıfat Ilgaz’ın Sarıyazma, Karartma Geceleri, Hababam Sınıfı, Halime Kaptan, Karadeniz’in Kıyıcığında, Yıldız Karayel, Don Kişot İstanbul’da, Şeker Kutusu, Rüşvetin Alamancası, Bacaksız Okulda ve hemen hemen bütün kitaplarının her yaştaki edebiyatsever tarafından büyük bir keyifle okunduğunu belirtti.

Okunurluk, bilinirlik anlamında açılan kitaplıkların da çok önemli bir işlevi olduğuna dikkat çeken Aydın Ilgaz, “Ataşehir Belediyesi çok güzel bir kültür merkezi yapmış. Halit Akçatepe Sahnesi, Adile Naşit Çocuk Sahnesi ve Rıfat Ilgaz Kitaplığı bir arada… Sanatımızın değerli isimlerini yaşatmak çok önemli bir davranış. Çok mutlu oldum, gurur duydum, heyecanlandım. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederim” diyerek duygularını ifade etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.