Hoşgeldiniz  

Ataşehirli Öğrenciler Karne Aldı Yarı Yıl Tatiline Girdi

admin | 18 Ocak 2019 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir’de 268 Özel ve Resmi okullarda okuyan 83 bin öğrenci, Ali Nihat Tarlan İlkokulunda düzenlenen törenle karnelerini alarak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı yarıyıl tatiline girdi.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 yarıyıl tatili için Esatpaşa Mahallesinde bulunan Ali Nihat Tarlan İlkokulunda resmi tören düzenledi.

Ali Nihat Tarlan İlkokulunda karne ve yarıyıl tatili başlangıcı için düzenlenen törene; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, Garnizon Komutan Vekili Bakım Albay Can Saka, Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Özdemir, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Vekili Halil İbrahim Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir Kızılay Derneği Başkanı Rahman Baki, Ataşehir Eğitim Derneği İsmail Dağ, Ak Parti Ataşehir İlçe Yönetiminden Aytek Durak, Yavuz Kayar ve Adem Yılmaz, CHP İlçe Başkan Yardımcıları Hüseyin Günveren, Aykut Yalçın, Esatpaşa Mahalle Muhtarı Turan Kızıldaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

“HEYECANLA 2.YARIYILI BEKLEYECEĞİZ”

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasın yapan Okul Müdürü Mehmet Issı; “ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 1. Karne töreninde sizlerle birlikte olmaktan dolayı kıvanç duyuyorum.  Bugün 2018 yılında başlayan yolculuğumuza kısa bir mola vermek, yaptıklarımızı görmek, yapacaklarımızı planlamak için bir fırsat olan yarıyıl tatilimize biraz sonra dağıtacağımız karnelerle başlayacağız. Çocuklarımızın geleceğine emek veren öğretmenlerimiz, velilerimiz bu süreçte çok yoruldular. Çocuklarımız ise elinden geleni yaparak dinlenmeyi hak ettiler. Bugün koridorlar, sınıflar ve bahçemiz biraz mahzunlaşacak. En kısa sürede çocuklarımızı aramızda görmek için tatlı bir heyecanla 2.Yarıyılı bekleyeceğiz.  Sevgili çocuklar hepinize iyi tatiller” dileyerek protokolüde selamlayarak okulumuza hoş geldiniz dedi.

 

“AMACIMIZ SADECE BİLGİYİ YÜKLEMEK DEĞİL ONLARI HAYATA HAZIRLAMAKTIR”

Okul Müdüründen sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemin sonuna geldik. 268 Özel ve Resmi okullarda okuyan 83 bin öğrenci ile yarıyılı sorunsuz bitirmenin sevincini yaşıyoruz.  Tatil öğrenci ve öğretmenler için biz yöneticilere tatil yok görevimizin başındayız.  Birazdan öğrencilerimize karnelerini dağıtacağız. Bu konuda velilerimize bir sözüm olacak. Karnelerin hep sol tarafına bakıyorsunuz. Hangi dersten nasıl not almış diye. Aslında birde karnenin sağ tarafı var. Her öğrenci için öğretmenlerinin değerlendirilmesi. Var. Bunlara dikkat edilmesi gerekir.  Bizim amacımız öğrenciye sadece bilgi yüklemek değil onları hayata hazırlıyoruz. Bir öğrencinin aldığı karne sadece o öğrencinin karnesi değildir. O karne hem öğrencinin, öğretmeninin hem de velisinin karnesidir. Buna göre bir bütün olarak değerlendirme yapmak gerekir” dedi.

Bilican, bu dönemin kahramanları olan öğretmenlerimize, emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve iyi tatiller diliyorum. Öğrencilerimize de iyi dinlenmeler diliyorum.  Ödev yok ancak kendinizde eksik gördüğünüz bir şey varsa onu tamamlamak sizin isteğinize bağlı. Kitap okumalarını tavsiye ediyorum diyerek daha çok velilerimiz çocuklarıyla İstanbul’u gezsinler. Herkes kendi imkânları dâhilinde bu şehri mutlaka gezmeleri gerekir önerilerinde bulundu.

Yıl içinde yapılan etkinliklerle ilgili Sine vizyon gösterisinden sonra öğrencilerin şiir okuması ile tören devam etti.

“TATİLİ İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİN”

Minik öğrencilerin halk oyunları gösterisinden sonra konuşan Ataşehir Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş; “Tatiller gelip geçicidir. Bizimde bu sıralarda zamanımız geçti. Yıllar geçecek, okullar bitecek sonra iş sahibi olacaksınız. Zaman çok hızlı bir şekilde geçiyor. Bu ara tatilleri çok iyi bir şekilde değerlendirin. Ailenizle beraber vakit geçirin. Ama en önemlisi en azında bir kitap okuyarak bitirin. Deşarj olun, eylenin, spor yapın, Ailenizle birlikte bir hazine olan İstanbul’u gezin. Velilere de tavsiyemiz çocuklarınızla beraber kitap okuyun. Çünkü bu bizim geleceğimizi belirleyecek.  Bu vesile ile emeği geçen öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

Programın sonunda Protokol, sınıflarda karne dağıtarak öğrencilere iyi tatiller dilediler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.