Hoşgeldiniz  

Ataşehirli Kursiyer Öğrencilerden LGS Başarısı

admin | 20 Ağustos 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi’nin Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) yönelik Ataevlerinde düzenlenen hazırlık kurslarına katılan öğrenciler, büyük başarı sağladılar.

Ataşehirli öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan Ataşehir Belediyesi, her yıl Liselere Geçiş Sınavı’na yönelik 8. sınıf öğrencilerine ders ve etüt desteği sunuyor.

Ataşehir Belediyesi’nin Ataevlerinde düzenlenen LGS’ye hazırlık ders ve etüt desteği programı, Cumartesi ve Pazar günleri; Mevlana, İnönü, Kayışdağı Lions, Ferhatpaşa ve Mustafa Kemal Ataevleri’nde verildi.

450 öğrencinin katıldığı LGS’de 67 öğrenci yüzde 20’lik dilime girme başarısı gösterdi.

500 puan üzerinden değerlendirilen sınavda, bu kurslara katılarak en yüksek puan alan öğrencilerden; Sude Nur Ergün 495 puanla Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi’ni, Mehmet Fatih Eraslan 489 puanla Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi’ni, Ali Baran İnci 483 puanla Beşiktaş Anadolu Lisesi’ni kazandı.

Yeni dönemde LGS hazırlık kurslarına katılmak isteyen 8. sınıf öğrencileri, 6 Eylül’e kadar; Mevlana, İnönü, Kayışdağı Lions, Mustafa Kemal Ataevleri ile Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’ne kayıt yaptırabilirler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.