Hoşgeldiniz  

Ataşehir’in Parkları Daha Güvenli, 24 Saat Kayıt Altında

admin | 23 Mayıs 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların ve özellikle de çocukların güvenliğini sağlamak için ilçedeki parklara yerleştirdiği “acil alarm butonlu” güvenlik kameralarıyla 24 saat boyunca izliyor.

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların ve özellikle de çocukların güvenliğini sağlamak için ilçedeki parklara “acil alarm butonlu” güvenlik kameraları yerleştirdi. Belediyedeki merkezden 24 saat boyunca izlenen parklar sayesinde artık çocuklar ve aileler daha güvenle vakit geçirecekler.

Kurulduğu günden bu yana bir metrekare yeşil alanı imara açmayan Ataşehir Belediyesi, 10 yılda ilçedeki yeşil alanları 3 katına çıkararak toplam 1 milyon 300 bin metrekarelik yeşil alana ulaştı ve 233 parkı vatandaşların hizmetine sundu.

İlçede yaşayan vatandaşların, özellikle de çocukların yoğun olarak kullandığı park ve yeşil alanların sayısını sürekli artıran Ataşehir Belediyesi, parkların güvenliğini de üst seviyede tutmak için parklara “acil durum” butonlu kameralar yerleştirdi.

GÖRÜNTÜLER 24 SAAT İZLENEREK KAYIT ALTINA ALINACAK

Kameralar Ataşehir’de ilk olarak iki pilot park seçilen Nazım Hikmet Parkı ile İçerenköy Meskenler Parkı’na kuruldu. Parklar, Belediye hizmet binasında bulunan bir merkezden izleniyor ve acil durumlarda anında müdahale ediliyor. Ayrıca parklarda bulunan “acil durum” butonları sayesinde vatandaşlar da merkeze görüntülü olarak ulaşıp, olumsuz durumları bildirebiliyorlar. Merkeze bildirilen olumsuz duruma göre sorun yaşanan parka; zabıta, polis veya ambulans gönderiliyor.  Parkların tamamını görüntüleyecek şekilde konulan kameraların görüntüleri 24 saat kayıt altına alınıyor. Yapılan planlama doğrultusunda aynı sistem Ataşehir’in diğer parklarında da uygulanacak.

ATAŞEHİR’İN PARKLARI DAHA GÜVENLİ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, şu anda iki pilot parkta projeyi hayata geçirdiklerini ve geliştirilen bu sistem sayesinde Ataşehirlilerin parklarda güvenle vakit geçirebileceklerini vurguladı. İlgezdi, “Bu sistemi Ataşehir’in tüm parklarında hayata geçireceğiz. Parklarda olumsuz olayların önüne geçmek, hırsızlık ve bunun gibi kötü olayları engellemek için kameralar yerleştirdik. Vatandaşlar olumsuz bir durumu bildirdikten sonra emniyet, itfaiye ve sağlık merkezleri gibi resmi kurumlarla anında iletişim sağlanacak. Olası tehlike böylece takip altına alınmış olacak” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.