Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Şubat Ayı Kültür Sanat Etkinlik Programı

admin | 01 Şubat 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, Şubat ayında konserden tiyatroya, söyleşiden film gösterimine, 35 kültür sanat programında ünlü sanatçılar Ataşehirlilerle buluşacak.

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, yeni yılda da devam ediyor. Şubat ayında birbirinden farklı ve renkli 35 kültür sanat etkinliği düzenlenecek. Konserden tiyatroya, söyleşiden film gösterimine kadar pek çok etkinliğin yer aldığı ay boyunca ünlü sanatçılar Ataşehirlilerle buluşacak.

2016 yılından bugüne kadar Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu, bu yıl da konserlerine devam ediyor. Şef Sedat Sarıgül yönetiminde çalışmalarını sürdüren ve yetmiş kişiden oluşan koro 1 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’da sanatseverleri konsere bekliyor.

Araştırmacı yazar-sosyolog Nimet Erenler Gülkökü’nün “Eğer gücünü nefretinden değil de sevginden alırsan, her şey seninle büyür” felsefesi üzerine kurguladığı kitabı “Gayanna” üzerine yapacağı keyifli söyleyişi ve imza programına Ataşehirlileri  1 Şubat Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültürevi’ne bekliyor.

18 Ekim 2000 tarihinde kaybettiğimiz büyük bestekâr ve yorumcu Yıldırım Gürses’i, Şef Ömer Dilek yönetiminde Çağdaş Musiki Derneği Korosu’nun vereceği konserle Ataşehir’de anılacak. Konser 2 Şubat Pazar günü saat 19.30’da MSKM’de.

Edebiyat Akşamları programının bu ay ki konukları, öykücülüğün son dönem temsilcilerinden Mevsim Yenice ve Engin Türkgeldi. Yenice’nin “Bilinmeyen Sular” ve Türkgeldi’nin “Orada Bir Yerde” adlı kitaplarından okumalar ile metinler üzerine konuşmaların yapılacağı bu program 7 Şubat Cuma günü MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda gerçekleşecek.

Yıllarca Türk Pop Müziğine hizmet etmiş, 80’li yıllarda “Gözler Kalbin Aynasıdır” şarkısı ile müzikseverlerin kalbine taht kurmuş sanatçı Atilla Yelken 8 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde sahne alacak.

20 yıldır İstanbul’un kültürü ve tarihi üzerine çalışan, aynı zamanda kuruluşundan bu yana Medyascope TV’de Kültür-Tarih adı altında 150’den fazla yayın gerçekleştiren Cengiz Özdemir ile yeni nesil medya olanaklarıyla dönüşen yayıncılık alanında keyifli bir sohbet gerçekleştirilecek. Kültür-sanat-tarih temalı program 9 Şubat Pazar günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde.

Özgür Okuryazar’ın şubat ayındaki ilk konuğu oyuncu Hale Caneroğlu. Destek Yayınları’ndan çıkan ilk kitabı “Mutluluk Virüsü, Dikkat Kitapla Bulaşır”  ile başarı ve mutluluk arasındaki bağıntıya odaklanan Hale Caneroğlu ile Özgür Okuryazar’ın hayata, sanata ve edebiyata dair gerçekleştirecekleri keyifli sohbet 11 Şubat Salı günü saat 200’da MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda yapılacak.

12 Şubat Çarşamba günü Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu “8 Kadın” isimli oyunla MSKM’de tiyatroseverleri bekliyor.

Şubat ayında MSKM’de sahnelenecek bir diğer oyun ise “Ocak” Tiyatro 8 Avcılar Kültür Sanat Derneği tarafından 15 Şubat Cumartesi günü oynanacak.

“Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” söyleşilerinde bu ay oyuncu, tarihçi, yazar Pelin Batu, çizimleri M. K. Perker tarafından gerçekleştirilen ilk çocuk kitabı “Süt Vampiri Emil – Sütlü Serüven” ile Ataşehirli çocuklarla 15 Şubat Cumartesi günü Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde buluşacak.

Pazar Sohbetlerinin ikinci konuğu ise Kadir İncesu “Dile Gelen Kalem” isimli kitabında çeşitli yazarlarla yaptığı söyleşiler üzerine bir sohbet programı gerçekleştirecek. Programın moderatörlüğünü Osman Bozkurt’un yapacağı bu keyfili söyleşi 16 Şubat Pazar günü MSKM İnal Aydınoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

“11’e 10 Kala”, “Gözetleme Kulesi”, “Oyun”, “İşe Yarar Bir Şey” filmleriyle Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Pelin Esmer, son filmi “Kraliçe Lear” ile bu ay MSKM’ye konuk oluyor. Film gösterimi ve ardından gerçekleştirilecek söyleşi programımı 17 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’da.

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu yorumuyla sahnelenen “Aziz Nesin Vapuru” isimli oyun 19 Şubat Çarşamba günü MSKM’de tiyatroseverleri bekliyor.

Sanatçı Sadık Gürbüz, “Umut ve Yaşam Türküleri”, “Turna Elinden”, “Sevdadır” gibi sevilen albümlerinden eşsiz türküleri 20 Şubat Perşembe günü MSKM’de seslendirecek.

MSKM Çağdaş Sanat Konuşmaları’nda bu ay sanat-edebiyat eleştirmeni ve çevirmen Ahmet Ergenç eski Hafriyat üyeleri, sanatçılar Neriman Polat ve Memed Erdener ile sanat, angajman, politika, kolektivite odağında bir söyleşi gerçekleştirecek. 90’larda çağdaş sanatta var olan kolektif ruhun ve siyasal angajmanın bugün mümkün olup olmadığını ele alınacağı sohbet programı 21 Şubat Cuma günü MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda yapılacak.

21 Şubat Cuma akşamı TRT İstanbul Radyosu THM ses sanatçısı Yavuz Değirmenci’nin hazırlayıp sunduğu “Eskimeyen Sesler” programında gönüllerde yer etmiş THM sanatçısı İzzet Altınmeşe MSKM’de ağırlanacak.

Tarih Okulu’na bu ay, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Şahin “Erken Dönem Osmanlı Toplumunda Gündelik Hayat” başlıklı konuşmasıyla konuk oluyor. Program 22 Şubat Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültürevin’de.

Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor ’un bir diğer konuğu yazar Melike İlgün olacak. 22 Şubat Cumartesi günü Düştepe Oyun Müzesi’nde İlgün’ün Epsilon Yayınları’ndan çıkan “Yasemin’in Gizemli Bahçesi” serisinden “Arı Vızkafa” kitabı üzerine keyifli bir atölye gerçekleştirilecek.

Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, Türkiye’de çağdaş sanat alanında hem küratörlük hem de eğitmenlik denince akla ilk gelen isimlerden olan Prof. Dr. Marcus Graf ile MSKM Pazar Söyleşileri kapsamında “Türkiye’de Çağdaş Sanat ve Ortamı” üzerine gerçekleşecek söyleşi programı 23 Şubat Pazar günü MSKM İnal Aydınoğlu Sahnesi’nde yapılacak.

25 Şubat Salı günü MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda Özgür Okuryazar’ın şubat ayındaki ikinci konuğu Afili Filintalar’ın da üyesi olan yazar Afşin Kum. Özgür Okuryazar’ın Afşin Kum ile ilk kitabı “Sıcak Kafa” üzerine gerçekleştireceği sıra dışı sohbete tüm edebiyatseverler davetlidir.

Etkinlikler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Şubat ayı kültür sanat kitapçığını TIKLAYIP indirebilirsiniz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.