Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Öğretmenler Günü Kutlandı

admin | 25 Kasım 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

atasehir_ogretmenler gunuAtaşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma ve Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen Ataşehir Kaymakamı’nın da katıldığı etkinlikle kutlandı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

24 Kasım Öğretmenler Günü saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma töreni ile başladı. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy ve okul müdürleri ile öğretmen ile öğrencilerden oluşan bir gurubun katıldığı törenle; Atatürk Anıtına Çelenk sunulup, saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında etkinliklere Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde devam edildi.
Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliğine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İrfan zeki Er, Ahmet Özgenç, Ataşehir HEM Müdürü Yakup Alp, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Çelik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile Ataşehirliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrası görevleri başında şehit olan Ataşehirli öğretmenler Mehmet Fidan, Hasan Akan ve Nuriye Ak sinevizyon gösterisi ile hatırlandı.

Görevleri başında şehit olan ve Ataşehir’de okullara isimleri verilerek ölümsüzleştirilen Ataşeheşirli öğretmenler Mehmet Fidan, Hasan Akan ve Nuriye Ak için sinevizyon gösterisinden sonra Öğretmenler Günü ile ilgili “Bu gün konuşmak çok kolay değil” sözleri ile konuşmasına balayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Asılsoy,” Öğretmen tüm milletlerde, tüm dünyada olduğu gibi farklı bir meslek gurubunun insanlarıdır.  Bizim inancımızda, coğrafyamızda çok daha farklı algılanması gereken meslek gurubunun insanlarıdır.

Öğretmen, Çorak Toprağa Fidan Dikip Orman Yapar

Öğretmen çorak topraklarda fidan dikip orman haline getirebilen, emek sarf eden insandır. Bugün genç Cumhuriyet diye tanımladığımız, devletimiz ve toplumumuz olması gereken yerde değilse, ulaşması gereken yere ulaşması için yapılması gerekenlerin neler olduğunun düşüncesini, herkesten çok daha fazla düşünen ve bu anlamda da kim ne derse desin hamasi nutukların ötesinde, “Ben işime bakarım anlayışı” ile planlarını düşünüp, ona göre elindeki fidanı yetiştirmeye çalışan bir meslek gurubudur. Bizim öğretmenimiz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz öğrencilerimizi, gençlerimizi dürüst ve adil olarak yetiştirebiliyorsa, inanıyorum ki; biz olmamız gereken yere çok daha çabuk gideceğiz. Almamız gereken yolu çok daha hızlı kat edeceğiz. Biz dünü asla unutmayacağız. Ama dünde de kalmayacağız. Biz dünyada vardık, yarında var olacağız diyorsak, öğretmenlerimiz kendilerine verilen görevlerinin çok daha ötesinde düşünerek hazırlıkları yapmalılar, çalışmalılar. Alpaslan’ı, Osman Gazi’yi, Fatih’i ve dünyaya emsal olmuş Mustafa Kemal’i, Millet Mekteplerinin Baş Öğretmenini yad etmek istiyorsa; biz vardık, var olabileceğiz diyorsa bu adalet duygusunu öğrencilere verebilmeli. Adı Ömer değil, adaletiyle, dürüstlüğü ile Ömer olan insanlar yetiştirmeli. Bu adalet duygusunu, saygıyı öğrencilere verebilmeli” dedi.

 

Öğretmenlerin Yüzde  66.9’u Tükenmişlik Sendromu Yaşıyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir” sözleriyle konuşmasına başlamak istediğini ifade eden Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz;  “Sevgili öğretmenlerimiz; 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’nü hep birlikte kutluyoruz. Nedense basın organlarımız, siyasetçiler, hatırlıyorlar. Yıllardır öğretmenlerimizin mesleki, ekonomik ve sosyal sorunları çözülemeyen öğretmenlerimizi yılda bir kez hatırlıyoruz. Diğer günlerde öğretmenlerimizi sorunlarıyla baş başa bırakıyoruz. Onlar görevlerinin kutsallığını ve önemini biliyorlar. Gençlere Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerimize de gençleri emanet etmiştir. Her yeni güne bu kutsal emanetin önemini bilerek başlayan öğretmenlerimizi, Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi ve şahsım adına bir kez daha sevgi ile saygıyla selamlıyorum. Atama bekleyen, ekonomik sıkıntıları nedeniyle akşamları ek iş yapan, mesleğini geliştirmek için araştırmalara zaman bulamayan, özlük sorunları çözülemeyen siz değerli eğitim emekçilerinin, öz verili çalışmalarına duyarsız kalmamız mümkün değil. Biz de yerel yöneticiler olarak yasaların izin verdiği çerçevede, ölçüde destek olmaya çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan nesilleri yetiştirme görevini üstlenmiş fedakar öğretmenlerimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hangi koşullarda olursa olsun; en büyük savaş, cehaletle yapılan savaştır’sözlerini rehber edinerek, gösterdiği bu hedefe hepimiz yanınızdayız ve hazırız. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Elli yıl önce babam aldığı maaşla altı kişilik bir aileyi geçindirebiliyordu. Bu gün ise bir öğretmenin maaşı ancak kendisine yetiyor” diyerek, yapılan bir anketten dikkat çekici örneklerle, öğretmenlerin ekonomik durumunu gösterip, çoğu öğretmenin borçlu olduğu kısıtlamalarla yaşamını sürdürdüğü ve mağduriyetlerini dile getirdi. İlhami Yılmaz anketteki, “Tükenmişlik sendromu yaşadığınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna öğretmenlerin yüzde 66,9’unun evet dediği, “En itibarlı meslek” sorusunda ise öğretmenliğin yüzde 4.7 oranla sonlarda çıktığının altını çizdi.

Nabi Avcı’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajının okunması ve emekli öğretmen Abdurrahim Şahin’in konuşmasından sonra, 2013 yılı içerisinde emekli olan Ataşehirli öğretmenlere Hizmet Şeref belgeleri Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu tarafından takdim edildi. Bir emekli öğretmen Hizmet Şeref belgesini alırken salondaki meslektaşlarına; “Öğretmenlerin durumu hiçte anlatıldığı gibi iyi değil. Emekli oldum iki ayrı işte çalışıyorum. Hiçte öyle itibarlı emeklilik yok. Dün Ankara’da haklarını arayan öğretmenler hakarete maruz kaldı. Anlatıldığı gibi marifetli rahat bir emeklilik yok” diye seslendiği sözleri salondan büyük alkış aldı.   Daha sonra okul öncesi öğretmeni olarak emekli olduğunu söyleyen bir başka öğretmen ise hayatından memnun olduğu, iyi bir emeklilik dönemi geçirdiğini sözlerle düşüncelerini ifade etti.

Hepimiz Birer Öğrenciyiz

2013 yılında emekli öğretmenlere bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarı dileyerek sözlerine başlayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bundan sonraki hayatımızda da milletimize, vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Öğretmenliğin, öğrenmenin sonu yok. Hepimiz birer öğrenciyiz, aynı zamanda birer öğretmeniz. Bu milletin öğretmenlerimize çok ihtiyacı var. Öğretmenlerimizin mutlu olması için elbette Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin yapabileceği şeyler vardır. Her kurumun eksikleri, sıkıntıları vardır. Bunları biz tamamlayacak değiliz. Burası Ataşehir, TBMM değil.

24 Kasım Öğretmenler Günü herkese kutlu olsun. Bu ülke için hepimiz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Benim kayınpederim de emekli öğretmen. Yetmiş yaşında hala çalışıyor. Çalışmak bir kusur değil, mutluluktur, huzurdur. İnsanın genç kalmasına vesiledir. Bizler hep beraber ülkemizi için çalışacağız. Bu özel günde öğretmenlerimizin yüzünün güleceği hizmetleri bekleyenlerdenim. Sadece öğretmenlerin değil bütün kurumların eksikleri ve sıkıntıları vardır. İnanıyorum ki devletimizin yapabileceği şeyler vardır. Ataşehir’in, ülkemizin geleceği için emek harcayan; çalışan, emekli olan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim. Sevgiler saygılar sunarım”

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllerini Aldı

“Öğretmen” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketlerini Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy ve belediye başkan vekili İlhami Yılmaz tarafından verildi. Kompozisyon yarışmasında birinciliği Hasan Leyli İlkokulundan Şevval Gündoğan, şiir yarışmasında ise birinciliği Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencisi Burak Kazan aldı.

Mustafa Zeki Demir İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Yelken şiirde, Kadriye Faik Koparan Orta Oklu’ndan Nurcan Aslan’da kompozisyon dallarında ikinci oldular. Akşemsettin İlkokulu’ndan Neslihan Kosovalı şiirde, Kayışdağı Orta Okulu’ndan Süreyya Karaboğa kompozisyonda üçüncü oldular.

Şiir dalında birinci olan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencisi Burak Kazan, Kompozisyon birincisi İçerenköy Hasan Leyli Orta Okulu’ndan Şevval Gündoğan’a kaymakam Karamehmetoğlu tarafından ikinci olanlara Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, üçüncülere de İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy tarafından ödülleri verildi.

Prof.Dr Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenlerinin büyük ilgi gören müzik dinletisi sunulduktan sonra, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Öğretmenler Folklor Gurubu (ATAFOLK)’nun folklor gösterisi, Ataşehir’de görevli aday öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden tören verilen kokteylle sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.