Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Kültür ve Sanatta Yapılanlar ve Yapılacaklar Paylaşıldı

admin | 18 Aralık 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan basın mensuplarıyla  bir araya gelerek kültürel ve sosyal alandaki çalışmaları paylaştılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mustafa Saffet Kültür Merkezi(MSKM)’nde basın mensupları ile buluşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan ve müdürlüğe bağlı birim temsilcileri Ataşehir’de bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan kültürel faaliyetler konusunda bilgi verdiler.

Yenilikçilik Hizmetleri ile yaratıcılığı ve yenilikçi teknolojiyi tasarımla buluşturarak farklı bir eğitim anlayışının önünü açmak isteyen Ataşehir Belediyesi, toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlayıp, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetleri bütünlük içerisinde bir araya getirerek, çocukların sorunlara erken yaşlardan itibaren yenilikçi çözümler geliştirme farkındalığı ve bu çözümleri matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Güzel Sanatlar gibi farklı disiplinlerle harmanlayarak üretme becerisi kazanmasını hedefliyor.

ÖĞRENCİLERE VERİLEN ORGANİK TARIM EĞİTİMLERİ DAHA DA GELİŞTİRİLECEK

Organik tarım eğitimleri kapsamında, İçerenköy sanat eğitim merkezinde öğrencilere verilen organik tarım eğitimlerini daha da geliştirilerek Ataşehir’deki bazı okulların bahçelerine de taşımayı amaçladıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, Erdal Eren Kültür Merkezi altındaki alanı spor salonuna çevirdiklerini, Büyükşehir yatırımı kapsamında yeni spor komplekslerinin hayata geçirileceğini vurgulayıp Ataşehir’e kazandırılacak bu spor tesislerinin bu alandaki ihtiyacın önemli bir kısmını karşılayacağını söyledi.

KAYIŞDAĞI ZİRVESİNE “DOĞA YÜRÜYÜŞÜ” BAŞLATTIK

Ferhatpşa’dan başlayarak orman içinden Kayışdağı zirvesine “Doğa Yürüyüşü” başlattıklarını kaydeden Ekrem Köse, yapılan birkaç yürüyüş sonrasında parkur ve etapları belirlenen yürüyüşün önümüzdeki ilk bahara son şeklini alarak tamamlanacağını ve Ataşehir Belediyesi olarak belirlenen bu  parkurda büyük bir etkinlik düzenlenerek Kayışdağı’ın zirvesinde birlikte çay ve simit ile kahvaltı yapacaklarını kaydetti.

İÇERENKÖY İNAL AYDINOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ 2020 YILI SONUNDA HİZMETTE

İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nin 2020 yılı sonunda hizmete alınacağını, bölgenin ve Ataşehir’in bu alandaki eksiğini tamamlayacağını kaydeden Ekrem Köse, kültür politikalarının bundan sonra da Katılımcı, Ulaşılabilir, Geliştirici, Yenilikçi, Duyarlı, Demokratik, Üretken bir kültür politikası ile müdürlüğün hizmetlerini sunmaya devam edeceğini kaydetti.

EĞİTİMDE FIRSAT VE İMKAN EŞİTLİĞİ PRENSİPLERİMİZDEN

Kültürel Belediyecilik hizmet anlayışını ilke edinen Ataşehir Belediyesi olarak; eğitimi insana ve insanlığa yatırım olarak gördüklerini kaydeden Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, belediyenin eğitim ile ilgili prensiplerini; “Cumhuriyetimizin en temel kazanımlarından olan ve Anayasamız ile nitelenen Eğitimde fırsat ve imkan eşitliği en önemli prensiplerimizdendir. Mali engelleri, sosyal sınıfları, kültür farklılıklarını, cinsiyet farklılıklarını, etnik kökenleri, siyasal tercih farklılıklarını gözetmeksizin, her bireyin eğitim hakkından eşit bir biçimde faydalanabilmesi için imkanlarımız doğrultusunda hareket etmekteyiz.” İfadeleri ile özetledi.

EĞİTİM SİYASİ ÇIKAR ÇATIŞMALARA FEDA EDİLEMEYECEK KADAR ÖNEMLİ

Eğitim programlarının düzen ve sistemlerini bilimsel ve sorgulayıcı metodlara dayandırarak verilen eğitimlerin kalitelerini artırdıklarının altını çizen Volkan Aslan, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün çalışmaları, Ataşehir Belediyesinin birçok müdürlüğünün katkılarıyla en önemlisi Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’nin vizyonu ile gelişen projelerdir. Belediyemizin projeleri, üzerinde çalışılmış, düşünülmüş Ataşehir ’in 17 Mahallesine yaygınlaştırılmaya çalışılmış projeler. 14 kurumumuz 256 personelimizle beraber Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak Ataşehir ’deEğitimin siyasi çıkar çatışmalarına feda edilemeyecek kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda hayatın gerçeklerinden kopuk olmayan, ezber mantığından uzak, sorgulamaktan çekinmeyen, ilerici, aydın, Atatürk ilke ve İnkılaplarını benimseyen bir neslin oluşumunu kendimize misyon edinmemiz yadsınamaz.” Dedi.

CİNSİYET AYRIMI GÖZETMEDEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Aslan, cinsiyet ayrımı gözetmeden Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle, Sanat üreten ve ürettiğini topluma kazandıran bir perspektif geliştirmek için çalıştıklarının altını çizerek, hedeflerini; “Sürekli Eğitim programları uygulamak, Laik ve bilimsel eğitim vermek Toplumun her yaşına ve kesimine hitap etmek, Eğitimde şeffaf bir yönetim politikası sunmak, Uluslararası ve ulus içi projelerde yer almak” olarak sıraladı.

www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da yer aldığı basın mensuplarının katıldığı toplantıda sunum yapan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, şu ayrıntılara yer verdi.

KÜLTÜREL VE SOSYAL ALANLARDAKİ ÇALIŞMALARLA ATAŞEHİR’E DEĞER KATIYORUZ

Toplantıda sunum yapan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi temsil eden Başkan yardımcısı Ekrem Köse’ye bağlı müdürlük olarak Eğtim, Kültür ve sanat, Spor, Kütüphane, orkestra ve topluluklar ile müzeciliğin aralarında olduğu kültürel ve sosyal alanlarda yürüttükleri çalışmalarla Ataşehir’e değer kattıklarını kaydetti.

ATAŞEHİR’DEKİ KÜLTÜR MERKEZLERİ

Volkan Aslan, bu çalışmaları Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu, Ataşehir Monheim Tasarım Okulu Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (Atamem), Ataşehir Belediyesi İnovasyon Merkezi (İnovata), Ahmet Telli Çocuk Ve Halk Kütüphanesi, Cemal Süreya Etkinlik Merkezi(CSEM), Düştepe Oyun Müzesi, Ferhatpaşa Bilim Ve Sanat Merkezi, Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi(MSKM), Neşet Ertaş Kültür Evi, Yeni Sahra Kadın Meslek Edindirme Birimi, Zübeyde Hanım Eğitim Ve Kültür Evi’nin aralarında olduğu  merkezlerde 250 civarında personelle yürütüldüğünü kaydetti.

EĞİTİMDE FIRSAT VE İMKAN EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASINA KATKI

Eğitimde fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanmasına katkı vermek amacıyla Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezinde ücretsiz olarak: Üniversiteye Hazırlıkta Ders Desteği, Sanat Eğitimleri, Atölyeler, Sosyal ve Psikolojik Destek Hizmetleri, Cep Sineması, Kütüphane hizmetleri veriliyor.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI İLE İSTİHDAMA KATKI

Meslek edindirme kursları da düzenleyen Ataşehir Belediyesi vatandaşların yetenek ve becerileri doğrultusunda yaşama katılımlarını kolaylaştırma, onlara nitelik kazandırmak ve istihdam edilebilme şartlarına katkıda bulunmak adına İngilizce, Bilgisayar İşletmenliği, Web Tasarım, Saça Geçici Kalıcı Şekil Verme, Cilt Bakım, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Yaş Pasta, Giyim Üretiminde Temel İşlemler, Anne Destek Programı alanlarında Meslek Edindirme Eğitimleri düzenliyor.

MEB SERTİFİKALI KURSLARDA 8000 VATANDAŞA HİZMET

Ataşehir Belediye Başkanlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen ‘Meslek Edindirme ve Sosyal Kültürel Kursları İşbirliği Protokolü’ dâhilinde 2011 tarihi itibariyle başlayan meslek edindirme eğitimlerinde yaklaşık 8000 vatandaş hizmet aldı. MEB Sertifikalı Kurslar Spor, Sanat Eğitimleri, Kadın Sağlığı Eğitimi verilmektedir.

YETENEKLİ ATAŞEHİRLİLER İÇİN: SANATI MAHALLENİZE GETİRİYORUZ

Sanatı Mahallenize getiriyoruz kapsamında sanatsal yetenekleri kazanma ve geliştirme becerisinin gelişmesine katkı sağlamak ve kültür merkezlerinde yürütülen Tiyatro, Drama, Bağlama, Keman, Piyano, Gitar, Perküsyon, Resim, Halk Oyunları, Dans Bale ve Oryantal Roman alanlarında katılımcı Ataşehirlilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına katkı veriliyor.

ÜCRETSİZ KÜLTÜR SANAT KURSLARIYLA BECERİLER GELİŞİYOR

Bunların yanı sıra ücretsiz düzenlenen kültür sanat kurslarında Ataşehirlilerin Perküsyon, Gitar Bağlama, Keman, Piyano, Resim, Bale, Dans, Halk Oyunları, Tiyatro, Drama, Ses Eğitimi, Temel Müzik Eğitimi alarak becerilerinin geliştirmelerine fırsat tanınıyor.

ANA RENKLER PROJESİ’NE 2000 KADIN KATILDI

Ana Renkler Projesi ile Ataşehirli ev hanımları kültür merkezlerindeki ücretsiz resim kurslarında resim yapmayı öğreniyor, sergiler açıyor. Ataşehir Belediyesi Sanat Projeleri kapsamında son 7 yıldır gerçekleştirilen bu resim projelerine yaklaşık olarak 2000 kadın katıldı ve birçok sergi yaparak resimlerini vatandaşlarla paylaştı.

KÜTÜPHANELERDE 30 BİNE YAKIN KİTAP

Ayrıca Ataşehir’deki Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi, Ferhatpaşa Gençlik Merkezi Kütüphanesi, Rıfat Ilgaz Kütüphanesi (MSKM) 30 bine yakın kitap ve 3 bin civarındaki üye ile Ataşehirlilerin kitap ve kütüphane ihtiyacı karşılanıyor.

ÇOCUKLARIN KENDİ TASARIMLARINI ÜRETEBİLME BECERİLERİ GELİŞİYOR

Ataşehir Belediyesi Tasarım okulu, inovasyon merkezi, Bilim Sanat ve Yaratıcı Çocuk merkezlerinde çeşitli tasarım, yaratıcılık ve teknik çalışmaların yürütüldüğü Ataşehir’de, robotik kodlama eğitimleri ile çocukların kendi tasarımlarını üretebilme becerileri geliştiriliyor.

FESTİVALLER KENTİ ATAŞEHİR!

Yılın değişik zamanlarında Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali, Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali, Uluslararası Ataşehir Kardeş Kültürlerin Festivali, Uluslararası Ataşehir Nazım Hikmet Şiir Günleri, Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali, Uluslararası Ataşehir Çocuk Tiyatro Festivali, 19 Mayıs Gençlik Festivali düzenleniyor.

EĞİTİMLERİNİ PERFORMANS, YORUM VE MÜZİKLE İFADE EDİYORLAR

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası, Ataşehir Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Topluluğu, vAtaşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Çocuk Korosu, Ataşehir Belediyesi Özgür Sanat Korosu bünyesinde değişik merkezlerde müzik eğitimi alan çocukların ve gençlerin arasında olduğu Ataşehirliler, aldıkları bu eğitimi performansa dönüştürme ve yorumlayarak, müzikal olarak kendini ifade etme olanaklarını yakalıyorlar.

YAZ VE KIŞ SPOR OKULLARI SPOR EĞİTİMLERİ

Ataşehir Belediyesi olarak vatandaşlara bilgi, beceri ve nitelik kazandırmak ve toplum içerisinde yaşayan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin sağlıklı ve sosyal hayatlarının gelişimine destek olmak adına yaz ve kış spor okulları Basketbol, Futbol, Tekvando, Voleybol, Jimnastik, Kick Boks, Tenis, Yüzme, alanlarında spor eğitimleri veriliyor.

İÇERENKÖY SANAT EĞİTİM MERKEZİNDE ORGANİK TARIM EĞİTİMİ

Organik tarım eğitimleri kapsamında, İçerenköy sanat eğitim merkezinde öğrencilerle başladığımız organik tarım eğitimleri hem organik ürünler ve toprak konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmiştir hem de ekosistemin bir parçası olarak doğaya saygı konusunda farkındalık oluşturuyor. Sürdürülebilir Kentler uygulamasının en önemli ayaklarından biri ekosistemin korunması ve doğadaki tüm canlıların hayatı için bu korumanın sürdürülebilir olmasıdır. Beslenme ve organik tarım da ekosistem eğitimleri içinde önemli bir yer tutuyor.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.