Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de ‘Kaymakam’la Yarıyıl Karne Töreni

admin | 25 Ocak 2014 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

karne2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılı ilk dönemi kapanış töreni Ataşehir Kanuni sultan Süleyman İlköğretimokulu’nda Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/haberiasli.com

Okul öncesinden liseye kadar 68 okulda 75 bin öğrenci ve 4 bin öğretmen ile yurt çapında 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ile sürdürülen 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılı ilk dönemi çocukların karnelerini almaları ile kapandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılı ilk dönemi kapanış törenine okul müdürü Vahdettin Ulugöl’ün, Türkiye’nin temelinin eğitilmiş bireylerle atıldığını ve vurguladığı konuşması ile devam edildi.

“Eğitim ve öğretime özveri ile katkı sunan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, velilerden, karnedeki notlarda sağ taraftan çok sol taraftakilerin dikkate alınmalarını istedi. “Karnede ne varsa; iyisi de, kötüsü de bizlerin ve velilerindir. Bu notlar çocukların iyilik ya da kötülük notu değildir” diyen Ertuğrul Bilican,  “Çocuklarımız bizim için çok önemlidir” diye çocukların değerli olduğu ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Eğitim dönemi ile birlikte Ataşehir’de göreve başladığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Ne iş yaparsanız yapın, hangi alanda çalışırsanız çalışın bu eğitim – öğretimi almak zorundayız. Eğitim – öğretimin 4 aylık birinci dönemde görev alan bütün eğitimci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şimdiden iyi tatiller çocuklar. Türkiye’deki eğitim öğretimin gongu Bakan tarafından Ataşehir’den çalınmıştı. Ben de Ataşehir’de o gün göreve başladım. Eğitim  – öğretim hayatın her alanında, başından sonun söz konusu. Eğitim, iyi bir insan olmamızı; toplumuna, insanına, insanlığa, vatana, milletine, ailesine yararlı insanlar olmak için olmazsa olmazımızdır. Öğretim, geleceğimize daha güvenli bakabilmek adına, yeni kariyerlerin, yeni dehaların yetişmesi adına çok önem taşıyor. Bu dönem içerisinde, çocuklarımızın gelişmesinde katkı sağlayan velilerimize, çok büyük gayretlerle bu gün karne almaya hak kazanan çocuklarımıza, bu alanda emek veren öğretmenlerimize ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum” dedikten sonra, Ataşehir’de eğitimdeki öğrenci ve öğretmen sayılarına dikkat çekerek, tatilde yapılacakların söylendiğini kendisinin de az yapılması gerekenleri söylerken; “Televizyonların başına oturup kalmayalım. Az çok izleyelim. Bilgisayarların aşından kalkmamak olmaz. Biraz taşla toprakla oynamak lazım havaların iyi olduğu günlerde” sözleri ile çocuklara, tatili değerlendirirken ekrana bağımlı kalmamaları uyarısında bulundu.

Ataşehir Kanuni Sultan Süleyman İlköğretimokulu’nda Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılı ilk dönemi kapanış törenine Kaymakam Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, Ataşehir’deki okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.