Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR’DE KASIM AYI KÜLTÜR SANAT PROGRAMI

admin | 03 Kasım 2017 | Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan birbirinden renkli ve eğlenceli kültür sanat etkinlikleri tiyatrolar, sinemalar, atölyeler, söyleşi ve panellerle Kasım ayında da devam ediyor.

Birbirinden renkli ve eğlenceli kültürel aktivitelerle dolu Kasım ayı boyunca; konserler, gösteriler, yetişkin ve çocuk tiyatroları, çocuk sinemaları, atölyeler, söyleşi, seminer, panel ve daha birçok etkinlik yapılacak.

Kasım ayı için dolu dolu hazırlanan kültür sanat programında ölümünün 36. yılında usta şair, yazar ve çevirmen Enver Gökçe 11-12 Kasım tarihleri arasında Ataşehir’de anılacak.

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında ise “Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Topluluğu” Atatürk’ün sevdiği halk ezgilerinden oluşan bir repertuvarla özel bir konser düzenleyecek.

Ayrıca 12 Kasım Pazar günü Ünlü Tarihçi Sinan Meydan ile “günümüz Türkiye’si nereye gidiyor ve Atatürk bugün yaşasaydı acaba ne yapardı” konularına değinerek bir sohbet programı gerçekleştirecek.

“Ustalara Saygı” konserleri kapsamında ise, 14 Kasım Salı günü Gülşen Kutlu ve Recep Kaymak’ın konuk sanatçı olarak katılacağı türkülerle dolu bir akşam sanatseverleri bekliyor olacak.

Seslendirdiği şarkılarla Türk Pop Müziği’nin bir dönemine damga vuran sanatçı Ege MSKM’de dillerden düşmeyen, unutulmaz şarkılarını 15 Kasım Çarşamba günü Ataşehirliler için seslendirecek.

Yakın geçmişimizi şekillendiren sosyal ve siyasal olayları şiirle, edebiyatla, müzikle canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Enver Aysever ile “Aykırı Kumpanya” 29 Kasım Çarşamba akşamı seyircisini bir zaman tünelinden geçirmeye bekliyor.

Kasım’da Yine Tiyatro Hep Tiyatro

6 Kasım Pazartesi günü prova aşaması Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve perdelerini ilk kez MSKM’de açacak olan İstanbul Halk Tiyatrosu’nun “Barut Fıçısı” isimli oyunu ilk kez Ataşehir’de sahnelenecek.

8 Kasım Çarşamba günü Mam’Art Tiyatro tarafından Pulitzer ile Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri’ni almış olan “Kızgın Damdaki Kedi” isimli tiyatro oyunu Ataşehirlilerle buluşacak.

22 Kasım Çarşamba günü tiyatro sanatçısı Nihal Yalçın’ın oynadığı Leyla Taşçı karakterinin hayata dair yaşadığı zorlukları anlatan “Antabus”, Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu tarafından gösterimi yapılacak.

Çocuklar Düştepe’de Atölyeler Devam Ediyor

Düştepe Oyun Müzesi’nde hafta sonları çocuklar için hazırlanan etkinliklerde “Evvel Zaman İçinde” çocuk tiyatrosuyla birlikte; “Uzay ve Havacılık Mühendisliği”, “Masallı Taş Boyama”, “Bir Bavul Masal”, “Bez Bebek Yapımı”, “Ahşap Boyama”, “Taş ile Sanat” ve “Ebru Sanatı” atölyeleri Ataşehirli minikleri bekliyor.

Yine Kasım ayı boyunca İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde hafta sonları “Multidisipliner Anne ve Çocuk Atölyesi” ile Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde “Seda Acar ile Çocuklar için Felsefe Atölyesi” düzenlenecek.

Çocukların Tiyatro Ve Sinema Keyfi Sürüyor

Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi’nde sahnelenecek çocuk tiyatroları kapsamında; Mavi Uçurtma Komedi Tiyatrosu tarafından “Kaptan Amca ve Tayfası”, Mimbaz Tiyatro tarafından, “İyi De Güneş Nerede ?”, Sarıyer Sanat tarafından, “Ali Baba’nın Çiftliği” ve Tiyatro Park Çocuk tarafından, “İzci Kardeşler” isimli oyunlar sahnelenecek.

Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde ise; “Tiyatro Yeni Çizgi” tarafından “Pinokyo Komedisi”, Oyuncu Tayfası tarafından, “Ormandaki Kristal”, Tiyatro Son Replik tarafından “Bilim Adası” ve Birdirbir Çocuk Tiyatrosu tarafından “Mikrop ile Köpük” isimli oyunlar Ataşehir’de perdelerini açacak.

Çocuk sinemaları kapsamında ise; “Gamba: Macera Çetesi”,  “Blıng: En Süper Kahramanlar”, “Neşeli Dalgalar: Dalgamanya”, “Troller” isimli filmler Ataşehirli çocuklar için gösterilecek.

Ayrıntılı program, tıklayınız

Etkinliklerle İlgili Bilgiler:

*Bilet satışı yapılan etkinliklerimizin biletlerini etkinlik tarihinin 3 gün öncesinden itibaren ilgili birim gişelerinden 10.00 – 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır.

*Konser ve Tiyatro için 5 TL, Çocuk Tiyatrosu için 1 TL ücret uygulanırken diğer etkinlikler ücretsizdir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.