Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Etkinlikle E Atık Günü’nde Dikkat Çekildi

admin | 14 Ekim 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi hazırladığı “E-Atık İnceleme ve Sökme Atölyesi”, Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanınızdayız!” etkinliklerile 14 Ekim Uluslararası E-atık Günü’ne dikkat çekti.

Çocuklar için yapılan “E-Atık İnceleme ve Sökme Atölyesi” Palladium AVM’de,  “Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanınızdayız!” projesine farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen etkinlik ise İçerenköy CarrefourSa’da yapıldı.

E-Atık İnceleme ve Sökme Atölyesi’nde; elektrikli ve elektronik atıkları eğitim materyali olarak kullanıp çocuklara cihazların nasıl çalıştıkları gösterildi ve atık haline gelindiğinde neler yapılması gerektiği anlatıldı.

E-atık Günü dolayısıyla, geçtiğimiz Şubat ayında başlayan “Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanınızdayız!” projesine farkındalık yaratmak için de bir stant açıldı ve elektronik atıklardan yapılmış tablolar sergilendi.

Etkinliklere katılarak vatandaşlara bilgilendirme yapan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, “14 Ekim Uluslararası E-atık Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yaptık. Proje ortaklarımızla birlikte başlattığımız e- atık çalışmamızla, elektrikli ve elektronik atıkları topluyoruz ve elde ettiğimiz geliri otizmli çocuklara bağışlıyoruz. Bu kampanyaya her vatandaşımızın destek olmasını rica ediyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.