Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de CHP’nin 96’ncı Kuruluşu Yıl Dönümünü Kutlandı

admin | 09 Eylül 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü 9 Eylül Pazartesi saat 09.30’da Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunarak başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’nin ve dünyanın en eski ve köklü partilerinde, Türkiye’nin kuruluşunda imzası olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutluyor.

CHP’nin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutlamaları CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine Ataşehir Belediye Başkanı battal ilgezdi, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Belediye birim müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcıları, CHP Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan ve CHP Ataşehir İlçe ve mahalle yöneticileri ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu sonrası yaptığı konuşma ile devam etti.

ZAMAN ZAMAN HAFIZALARIN TAZELENMESİ GEREKİR

CHP Ataşehir Kuruluş Yıldönümü

Gepostet von İTV Haber am Montag, 9. September 2019

Zaman zaman hafızaların tazelenmesi gerektiğini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, ülkenin hangi koşullarda kurulduğunun, devrimlerin hangi koşulda gerçekleştirildiğinin anımsanması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “Bu gün tarihimizde önemli bir yeri olan, ülkemizin kuruluşunda büyük emekler veren Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 96’cı yılı. Hepimize ve ülkemize kutlu olsun. Son iki hafta içinde ülkemizde önemli yeri olan günlerimizi kutladık. 10 gün önce Kurtuluş Savaşımızın son noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı halkımızla coşku içinde kutladık. Arkasından Sivas Kongresinin 100’ünmcü yılında halkımızla onurla, coşkuyla kutladık.  Bu gün bu ülkenin ilk siyasi ayağı olan, Cumhuriyeti kuran kadroların kurdukları Cumhuriyet Halk Partimizin 96’ıncı yılını kutluyoruz. Aynı zamanda bu gün İzmir’imizin kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Katıldığınız için hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, CHP’nin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi, Nikah Salonu’nda Tolga Yarman’ın konuşmacı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinin ele alınacağı söyleşi gerçekleştiriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından kuruluş günü olan 9 Eylül’de Ankara’da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde 96’ncı yıldönümü kutlamalarını büyük bir organizasyonla gerçekleştiriyor. 18.30’da başlayan kutlamalar kapsamında kokteyl, plaket sunumu ve Tiyatrocu Pınar Ayhan’ın “Orada Duruverseydi Zaman” Müzikal Belgesel gösterimi yapılacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.