Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR’DE ÇEVRE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

admin | 29 Mayıs 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

atasehir cevre odulAtaşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Çevre Şöleni kapsamında çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik dikkat çekici etkinlikler düzenleniyor. 

Şölen kapsamında konusu çevre olan; maket yarışması, afiş yarışması, tiyatro gösterileri, moda defileleri ve atölye çalışmaları yapılıyor.

Ataşehir Belediyesi 5. Çevre Şöleni ödül töreninde; maket yarışmasında kazanan okullar ve afiş yarışmasını kazanan öğretmenler ödül ve plaketlerini aldılar. Maket yarışmasının ilkokul kategorisinde 1. olan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu,  ödül olarak kazandıkları tablet bilgisayarları Manisa Soma’da eğitim alan 3 çocuğa bağışladı.

İlçedeki “En Çevreci Okul Yarışması”nın kazananlarının da belli olduğu törende, en çok pil toplama yarışmasında Ataşehir’in İstanbul’un birinci ilçesi olmasına katkı sağlayan ilk üç okula da ödüller verildi.

28 Mayıs Çarşamba günü Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ve Namık Sürmen,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ile Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Övür katılarak kazananlara ödüllerini verdiler.

Maket yarışmasının kazananları:

İlkokul Kategorisinde;

1. Ali Fuat Cebesoy İlkokulu “Yürüyen Köşk” adlı maket,

2. Piri Reis İlkokulu “Çanakkale Geçilmez” adlı maket,

3. Piri Reis İlkokulu “Zorunlu Yolculuk” adlı maket,

4. Cemile Besler İlkokulu “Doğanın Yolculuğu” adlı maket,

5. Piri Reis İlkokulu “Kendi Suyunu Üreten Ev” adlı maket.

Ortaokul Kategorisinde;

1. Celal Yardımcı Ortaokulu “Tekerlekli Sandalyede Dünyayı Sulayan Ağaç” adlı maket,

2. Hasan Leyli Ortaokulu “Bilge Bob” adlı maket,

3. Celal Yardımcı Ortaokulu “Hasta Devasa Çınar” adlı maket,

4. Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu “İstanbul’un Sessiz Çığlığı” adlı maket,

5. Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu “Kum Saati” adlı maket.

Öğretmenler çevre için yarıştı

İlkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen Çevre Konulu Afiş Yarışması’nın kazananları;

1. Ayşe Seda Tuğut (Celal Yardımcı Ortaokulu)

2. Sibel Özcan (Mehmet Rauf Anadolu Sağlık ve Meslek Lisesi)

3. Hatice Kılıç (Yeni Çamlıca Lemanana Ortaokulu)

4. (Mansiyon) Sebiha Işıkber Dudak (Mustafa Kemal Anadolu Lisesi)

 

İstanbul’un en çok atık pil toplayan ilçesi: Ataşehir

İBB VE TAP tarafından düzenlenen okullararası Atık Pil Toplama Yarışması’nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılı içinde 12 ton atık pil toplayarak İstanbul genelinde 1. olan Ataşehir’de dereceye giren okullar:

1. Sare Selahattin İlkokulu

2. Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu

3. Cemile Besler İlkokulu

En Çevreci Okul Yarışması’nda Ödül kazananlar

En çok ambalaj atığı, atık pil, bitkisel yağ vb. toplayarak geri dönüşüme ve çevrenin korunmasına katkıda bulunan okulların yarıştığı yarışmanın sonuçları:

1. Bostancı Doğa Koleji

2. Yeni Çamlıca Lemanana Ortaokulu

3. Fetih İMKB İlkokulu

Maket Yarışması Jüri Üyeleri olan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Ayşem G. Başar ve Öğr. Gör. Ergin Yetkin, Ressam Birsen Altunsaray, ÇEVKO Vakfi  Eğitim Şefi Murat Anaç ile Ataşehir Belediyesi Jeoloji Mühendisi Halit Mahsereci’ye emeklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi.

Afiş Yarışması Jüri Üyeleri olan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Fevzi Karakoç, Grafik Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve Yrd. Doç. Özlem Mutaf Büyükarman ile Öğr. Gör. Cemalettin Mutver ve Ataşehir Belediyesi Grafikeri Coşkun Pınar’a da emeklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi.

Sokakta geri dönüşüm kıyafet defilesi yapıldı

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Yeşil Düşün” sloganı ile bu yıl beşincisi düzenlenen “Çevre Şöleni”, birbirinden renkli ve öğretici etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Çevre Şöleni kapsamında öğrencilere yönelik; geri dönüşümün önemini anlatmak ve çevre duyarlığı kazandırmak amacıyla “Dünyayı Kurtaran Çocuk” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Şölen kapsamında ayrıca Küçükbakkalköy Fevzipaşa Caddesi üzerinde Celal Yardımcı Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin atık malzemelerden hazırladığı geri dönüşüm kıyafet defilesi yapıldı.

Küçükbakkalköy Nazım Hikmet Parkı’nda 30 Mayıs Cuma günü saat 10:00 ile 13:00 arasında yapılması planlanan “Cam Kumbara Boyama Atölye Çalışması” ve “Ambalaj Atıklarından Atölye Çalışması” ise 03 Haziran Salı gününe ertelendi.

5. Çevre Şöleni 05 Haziran Perşembe günü saat 19:00’da Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılacak “Kısa Film Yarışması Ödül Töreni ve Kokteyl” ile son bulacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.