Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Atık Yağlar Kontrol Altında

admin | 26 Eylül 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi ile Deha Biodizel arasında, bitkisel atık yağların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden toplanması amacıyla “Bitkisel Atık Yağların Toplanması Protokolü” yenilendi.

Ataşehir Belediyesi ile Deha Biodizel arasında, bitkisel atık yağların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden daha sistemli bir şekilde toplanması amacıyla “Bitkisel Atık Yağların Toplanması Protokolü” yenilendi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Deha Biodizel Genel Müdürü Kimya Mühendisi Nihal Sözbir Karakuş’un katılımlarıyla gerçekleşen törende, protokol imzalandı.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarda; sitelerde, muhtarlıklarda, okullarda ve hizmet binalarında oluşturulan atık toplama noktalarıyla bitkisel atık yağlar toplanıyor. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği düşünüldüğünde imzalanan bu protokol ve toplanan her damla atık yağ büyük önem taşıyor.

Vatandaşların topladıkları atık yağlar 6 litreye ulaştığında Ataşehir Belediyesi tarafından evlerinden alınıyor. Ayrıca ilçe sınırları içerisindeki işletmelerden de atık yağların toplanması sağlanıyor.

İmzalanan protokol kapsamında bundan sonra da  bitkisel atık yağların, yüklenici Deha Biodizel firması tarafından Ataşehir Belediyesi ile koordineli olarak toplanması ve çevreci bir yakıt olan biodizele dönüştürülmesi sağlanacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.