Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de 80 Bin Öğrenci Karne Aldı, Tatil Başladı

admin | 17 Ocak 2020 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Ülke genelinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen Ataşehir’de ise 80 binin üzerinde öğrenci ve 3500 öğretmen düzenlenen karne töreni ile yarıyıl tatiline girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 80 binin üzerinde öğrencinin yarıyıl tatili habercisi olan karnelerini aldıkları “Karne Töreni” Ataşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından Şehit Mehmet Fidan İlkokulu’nda düzenlendi.

Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu Konferans Salonun da düzenlenen karne törenine Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutan Vekili Albay Yiğit Şengül, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti ve CHP İlçe Başkan Yardımcıları, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Ataşehir Eğitimi Güçlendirme Dernek Başkanı İsmail Dağ, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başlayan 2019-2020 eğitim öğretim sezonu yarıyıl tatili ve Karne Töreni Şehit Mehmet Fidan İlkokulu Müdürü’nün yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

HER BİTİŞ BİR BAŞLANGIÇTIR

2019-2020 eğitim öğretim sezonu ilk döneminin sona erdiğinin altını çizen Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokul Müdürü Yılmaz Güler açılış konuşmasında; “2019-2020 eğitim öğretim sezonu ilk dönemi bu törenle son bulacak. Ancak her bitiş bir başlangıçtır. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülmeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. İkinci dönem bu sözler ışığında değerlendirmeniz ve yılsonunda ailenizi ve bizi sevindirecek ilim ve ahlak seviyelerine gelmeniz dileklerimle başta öğretmen arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım.” dedi.

Türkiye genelinde Ataşehir özelinde 2019-2020 eğitim öğretim yılının 1.Dönemini bitirmenin, Ataşehir de 80 binden fazla öğrenciyle güzel bir eğitim dönemini geçirmiş olmanın mutluluğunu ve de huzurunu yaşadıklarının altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Ataşehir eğitim ailesini destekleyen, eğitime destek veren, basın mensuplarından velilere kadar herkes bu sürecin bir parçasıdır. Ataşehir ilçesi olarak marka olmasının beraberinde eğitimde de bir marka olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bu gururda herkesin payı vardır. Kaymakam’ından en alt birimde çalışan herkese, sivil toplum kuruluşlarına desteklerinden dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ataşehir’de biz bir markayız ve yolda birlikte ilerliyoruz.” Dedi.

Protokol konuşmalarının tamamlanmasından sonra okul öğrencileri tarafından şiir seslendirildi. Yine okul öğrencilerinden oluşan ekip tarafından halk oyunları gösterisi sahnelendi.

Okul öğrencilerinin solo ve koro şarkıların seslendirilmesinin ardından sınıflara geçen protokol üyeleri heyecanla bekleyen öğrencilere karnelerini verdi.

2019-2020 eğitim öğretim sezonu ilk dönemi karne tören öğrencilere karnelerinin dağıtmasıyla sona erdi ve yarıyıl tatili başladı.

TÜRKİYE İL BİRLİKTE ATAŞEHİR’DE 80 BİN ÖĞRENCİ VE 3500 ÖĞRETMEN YARIYIL TATİLİNE BAŞLADI

Ülke genelinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen, Ataşehir’de ise 80 binin üzerinde öğrenci ve 3500 öğretmen ile 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayan, 18-22 Kasım tarihlerinde ilk ara tatil sonrasında 2019-2020 eğitim – öğretim dönemi sömestr yada 15 tatil olarak da bilinen yarı yıl tatili 17 Ocak 2020 Cuma günü düzenlenen karne töreni ile başladı.

İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerin sabırsızlıkla ve merakla beklediği karnelerini aldığı 17 Ocak 2020 Cuma günü başlayan ve 15 gün sürecek tatil, 2 Şubat’ta bitecek.

15 TATİL NE ZAMAN VE KAÇ GÜN SÜRECEK?

17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte başlayacak olan 2020’deki sömestr tatili 2 Şubat 2020 Pazar günü sona erecek. Ülke genelinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen, Ataşehir’de ise 80 binin üzerinde öğrenci ve 3500 öğretmen 3 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.