Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

admin | 09 Eylül 2019 | Ataşehir, Eğitim, Gündem, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı ve İlk Öğretim Haftası’nda Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği törenle 80 binin üzerinde öğrenci, 3500 öğretmen ile başladı.

Ülke genelinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen, Ataşehir ilçesinde 80 binin üzerinde öğrenci ve 3500 öğretmen ile ders başı yaptı.

Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Fetih İMKB İlkokulunda düzenlediği törenle öğrencilere ve öğretmenlere yeni ders yılı için başarı temennilerinde bulunuldu.

Fetih Mahallesi İMKB İlkokulunda düzenlen törene Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Uçar, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri Ahmet Etçi ve Nazım Yurdagül, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı Âdem Yılmaz, Örnek mahallesi Muhtarı Sinan Emrah Yıldırım, Esatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Altun, Fetih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Şimşek, öğrenciler, okul müdürleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

 YALÇIN: “HER ŞEY NOT DEĞİLDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İMKB İlk Okul Müdürü Çetin Yalçın, yaptığı açılış konuşmasında, “Her şey not değildir.” Diyerek; Akademik eğitiminizin yanında vatanı, milleti, irfanı, hürriyeti, adaleti, merhameti, samimiyeti, vefayı, yardımseverliği, cömertliği ve daha birçok değeri mutlak suretle öğrenmelisiniz.  Lakin bu değerler okul çatısına sığdırılmayacak kadar yüce değerlerdir.” Diye konuştu.

“EBEDİ ÖNDERİMİZ ATATÜRK’E BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ BAYRAĞIMIZA KANLARIYLA RENK VEREN ŞEHİTLERİMİZE SÖZÜMÜZ VAR”

Okul Müdürü Çetin Yalçın konuşmasının devamında; “Çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; onları dünya yüzünde saygın bir milletin evladı olmakla övünmelerini sağlamak, güçlü ve bağımsız bir devletin onurlu ve başı dik vatandaşları yapmak, bizlere düşen en önemli vatan ve namus borcudur. Türk öğretmenleri olarak bizlerin, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımıza kanlarıyla renk veren şehitlerimize sözümüz var. Onların yüksek cesaret ve karakteriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Toprağımızdan, ay yıldızlı bayrağımızdan hiçbir güç bizi ayıramaz. Hiçbir güç bizi bölemez. Hiçbir güç bu topraklarda yaşayan kardeşi kardeşe düşüremez. Biz rengi, ırkı, kültürü bin ırmağız. Birlikte yaşadık birlikte öleceğiz. Dört mevsim,  cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman her yerde ve her durumda, kadim medeniyetimizin temel ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığı geçmek için tüm güçlükleri yeneceğimize namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk milletine adarız.” Dedi.

“YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ ATAŞEHİR EĞİTİM AİLESİNE HAYIRLI OLSUN”

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılına Ataşehir’de büyük bir hazırlık, ummalı bir çaba ile sergilediğimiz hazırlık dönemi sonucunda bugün itibariyle büyük bir heyecanla başlamış bulunmaktayız diyerek şöyle devam etti: “ Biz sevgili çocuklarımızı yaz tatili sonrasında büyük bir heyecanla bekliyor idik. Okullarımızı en güzel şekilde çocuklarımız için hazırladık. İyi ki okullar başladı, iyi ki okullara döndük. Özellikle atölyelerimiz bu yıl yeni bir atılımla yeni bir anlayışla okullarımızda ciddi anlamda tasarım beceri atölyeleri geliştirme çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve çalışmalara da devam edeceğiz.”

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni İMKB İlkokulu Ertuğrul Bilican

Gepostet von İTV Haber am Montag, 9. September 2019

Bilican, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize yani biz Ataşehir eğitim ailesine hayırlı olmasını temennisiyle konuşmasını bitirdi.

Törende okul öğrencileri şiirler seslendirdi. Halk Oyunları Ekibi folklorumuzdan örnekler sahneledi.

Öğrenci şiirlerinin okunmasının ardında 4’üncü sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisi devam eden tören Tasarım-Beceri Atölyelerin açılışının gerçekleşmesi sonrası Protokol sınıfları dolaşarak öğrencilere hem başarılar dilediler hem de çeşitli hediyeler vererek onlarla sohbet ortamı buldular.

“BİR ÜLKENİN GELİŞMESİ EĞİTİMDEN GEÇER”

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Tasarım Atölyelerin açılışında 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının tüm öğrenciler ve öğretmenler için başarılı bir yıl olmasını dileyerek eğitim bir ülkenin kalkınmasında ne kadar önemli bir yerinin olduğunu bir kez daha vurgulamış oldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.