Hoşgeldiniz  

Ataşehir Vartolular Derneği Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

admin | 30 Mart 2019 | Ataşehir, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir VAR-DER (Varto ve Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği), 31 Mart seçimleri kapsamında düzenledikleri ikinci etkinlikte hemşerilerini ve dostlarını ağırladılar.

Ataşehir Vartolular Derneği’nden Birlik ve Dayanışma Etkinliği

31 Mart seçimleri kapsamında Ataşehir’de ikinci bir etkinlik düzenleyen Varto ve Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve yöneticileri bizde varız ve buradayız mesajını verdiler.

Etkinliğe; VAR-DER Başkanı Veysel Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, VAR-DER eski başkanlarından iş adamı Mehmet Şah Dursun ve Mustafa Özer, Antepli Üstadım Kebap Salonu sahibi Rahmi Çelik, Varto Gazi Merkez Şube Başkanı İbrahim Balıkkaya, Varto Ümraniye Şube yönetimi ve üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ile Ataşehir’de ikamet eden Vartolular katıldı.

“VARTOLULAR OLARAK BİR DURUŞ SERGİLEMEK İSTEDİK”

Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez,  Belediye Meclis Üyesi Adayları Abdullah Der ve Kudret Aslan’ın da katıldığı kahvaltı etkinliğinde konuşan VAR-DER Başkanı Veysel Güneş; “ Hepinizin malumu bir seçim sürecindeyiz. Bu süreçte Vartolular olarak bizlerde bir duruş sergilemek istedik.  Bunun için bu organizeyi yapan, katkı sunan ve katılan siz değerli dostlara çok teşekkür ederim” dedi.

“HALKIN İRADESİNE SAYGILI OLMALIYIZ”

CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, yaptığı selamlama konuşmasında; “ Bu ülkede herkes özgür ve kardeşçe yaşayacağı demokratik bir ortam arzusunu taşır ve böyle bir ortamda birlikte yaşamak istiyoruz. Seçimlerde bunu için yapılır. Seçimler halkın iradesinin sandığa yansımasına herkesin saygılı olması gerekir. Biz bu ilkelere bağlı olarak ülkemizin aydınlık yarınlarını birlikte kurma iddiasıyla seçimlere gidiyoruz. Bu ülkede yargının bağımsız, basının özgür, yurttaşın kendisini mutlu hissettiği bir ortamı birlikte gerçekleştireceğiz.  Bu duygularla sofralarınızın şen ve bereketli olmasını diler hepinize saygılar sunarım” diye konuştu.

“HERKES SANDIĞA GİDİP OYUNU KULLANMALI”

Battal İlgezdi ’de yaptığı selamlama konuşmasında; “ Pazar sabahı seçim başlıyor. İstanbul’da hep beraber 1 Nisan şakası yapacağız. İstanbul Büyükşehir de Ekrem İmamoğlu en az 5-6 puanla bir Nisan şakası yapacak. Bunu böyle bilin. Bu ülkenin projelerden ziyade barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Ben baştan beri bunu söylüyorum. Hangi görüşten olursak olalım barış ve kardeşlik ortamını yaratmazsak birlikte yaşama şansımız yok. Bunu oluşturmamız lazım. Gidecek başka yerimiz yok. Bu sıradan bir seçim. Fazla abartmanın gereği yok. İstanbul’da mevcut 14 belediyemizi koruyarak üzerine 8 yeni ilçe koyuyoruz.  Sizlerden tek ricam herkes sandığa gitmeli. Kızmanın zamanı değil irademizi sandığa yansıtma, sandıklara ve oylara sahip çıkma zamanı. Ataşehir’de sizleri utandırmayacağım. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu, Ataşehir’de beni seçeceksiniz. Hepinize teşekkür eder saygılar sunarım” diyerek umutlarının yeşerdiğini bir kez daha katılımcılarla paylaştı.

Programın son konuşmasını VAR-DER Kurucu Başkanı Mustafa Özer Yaptı. Özer Battal İlgezdi ile ilgili olarak bir anısını anlattı ve İlgezdi ’ye gösterdiği yakın ilgi ve alaka için tekrar teşekkür etti.

Konuşmaların Ardında İş adamı Rahmi Çelik’in kızı, kendi eliyle yaptığı halı dokumalı Battal İlgezdi portresini işlediği tabloyu hediye etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.