Hoşgeldiniz  

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nden Etkinlikleri İptal Geldi

admin | 04 Mart 2020 | Genel A- A+

Ataşehir Trabzonlular Derneği (ATADER), ülkede meydana gelen afet ve Suriye’de şehit olan askerlerimizin anısına saygı olarak 2020 yılında yapacakları etkinlikleri iptal etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’deki merkezinde basının mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ataşehir Trabzonlular Derneği (ATADER), ülkemizde meydana gelen afet ve Suriye’de şehit olan askerlerimizin anısına saygı çerçevesinde, 2020 yılı içinde yapacakları etkinlikleri iptal ettiğini duyurdu.

Ataşehir Trabzonlular Derneği (ATADER), yaptığı açıklamada, iptal edilen Hamsi Festivali için ayrılan bütçenin tamamını burs kaynağı olarak kullanılmak üzere Mehmetçik Vakfı’na verecekleri bilgisini aktardı. 

Ataşehir’deki ATADER Merkezinde konu ile ilgili basın mensupları tarafından kamuoyuna aktarmak üzere hazırlanan bülteni Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sadıkoğlu okudu.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK!

Dernek Başkanı Namık Sürmen ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ve Haluk Sadıkoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:
“Ataşehir Trabzonlular Derneği kurulduğu 2008 yılından günümüze sosyal ve kültürel faaliyetlerini her yıl düzenli olarak aralıksız sürdürmektedir. Kısa adı ATADER olan derneğimiz Ataşehir’de tüm sivil toplum kuruluşları birlikte her dönem istişare içerisinde olmuş, milli birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olmasını öncelik kabul etmiştir.

Ülkemizde özellikle 2020 yılı itibari yaşadığımız ve milletimizi derinden üzen olaylar karşısında milletçe dimdik duracağız ve tüm zorlukların üstesinden geleceğiz. Bu konuda kararlı ve inançlıyız.

Hepinizin bildiği üzere; 24 Ocak’ta Elazığ İlimizde meydana gelen 6,8 Şiddetindeki depremde Elazığ da 35 vatandaşımız, Malatya da 5 vatandaşımız olmak üzere 41 vatandaşımız; 4-5 Şubat tarihlerinde Van’da meydana gelen çığ felaketinde 41 vatandaşımız,  7 Şubat Sabiha gökçen havaalanında ki uçak kazasında 3 vatandaşımız, 24 Şubat’ta ise Van’da meydana gelen deprem sonrasında 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Son olarak ülkemizin hemen yanı başındaki topraklarda terör koridoru oluşturmaya çalışan, teröre ve teröristi besleyen, milli birlik ve beraberliğimize, özgürlüğümüze ve ileride vatan toprağımıza da kast edecek, sözde dost gözüken bu hain çok uluslu, emperyal güçlerin kuşatmasını kırmak üzere Suriye’nin İdlib kentinde şubat ayından bugüne 54 kahraman Mehmetçiğimizi şehit verdik. Yüreğimiz yandı.

Adımız gibi Eminiz ki;
ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK!

Bildiğiniz üzere Ataşehir Trabzonlular Derneği olarak bizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz. ATADER olarak 2 Mart 2018 tarihinde de Mimar Sinan Camii’nde AFRİN şehitlerimiz için mevlid programı düzenlemiştik. Bu gibi acılı günlerde Tüm sivil toplum kuruluşları gibi bizde sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz.

Tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan, rejimin zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin de yaşam hakkını korumak da Türkiye’nin tarihi, insanı ve vicdani sorumluluğudur. Türk Devleti ve Ordusu, bugüne kadar Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtıyla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir.

Elbette bu acımasız saldırının sahipleri bunun bedelini ödeyecektir. “Bahar Kalkanı” harekâtıyla da bu bedeli ödemeye başlamışlardır.

Şunu da herkes bilsin ki, biz, her türlü zorluğu aşmasını bilen bir milletiz.

Mevzubahis vatan olunca, tüm siyasi ve fikri ayrılıkları bir tarafta bırakırız.

İşte şimdi de birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor, sabır ve dayanışma gösteriyoruz.

Ülkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz.

 Güçlü bir millet olduğumuzu göstermek amacıyla bu yıl 8’sini düzenleyeceğimiz geleneksel hamsi ve kültür festivalimizi ülkemizde son dönemde yaşanan afetler sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımız olmak üzere kahraman şehit Mehmetçiklerimiz ve “Bahar Kalkanı” operasyonu nedeniyle iptal ettiğimizi açıklamak isteriz.

2020 Yılında dernek olarak yapacağımız festival başta olmak üzere kültürel etkinliklerimiz için ayrılmış olan bütçelerimizi de “Milli Birlik” ruhuyla Mehmetçik Vakfına bağışlayacağımızı biz sizlerin ve kamuoyunun huzurunda ilan ediyoruz.

Öncelikle vatanın huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun.

Elazığ’da, Malatya’da ve Van’da depremde ve çığ felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Rabbim şehitlerimiz başta olmak üzere depremde ve çığda kaybettiğimizin vatandaşlarımızın mekânını cennet eylesin.  Yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin.

Milletimizin başı sağ olsun. “Bahar Kalkanı” harekâtında görev alan tüm Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.

Bayrağımızın altında kenetlendik. Katil rejime karşı kararlı şekilde mücadele eden devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız.

Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız.

Cenabı Hak ülkemizi korusun, milletimizin birliğini ve dirliğini muhafaza etsin,

Ordumuzu muzaffer kılsın.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.