Hoşgeldiniz  

Ataşehir Tiyatro Festivali Konuğu: Okan Bayülgen

admin | 11 Nisan 2018 | Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

Yapımcı, yönetmen, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Okan Bayülgen, Ataşehir Belediyesi 9. Tiyatro Festivali kapsamında MSKM düzenlenen söyleşi programına katıldı.

OKAN BAYÜLGEN, ATAŞEHİR BELEDİYESİ 9. TİYATRO FESTİVALİ’NE KONUK OLDU…

Kadir İncesu

Yapımcı, yönetmen, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Okan Bayülgen, Ataşehir Belediyesi 9. Tiyatro Festivali kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) düzenlenen söyleşi programına katıldı.

MSKM Halit Akçatepe Sahnesi’nde gerçekleştirilen söyleşiyi yaklaşık 250 civarında sanatsever takip etti.

Okan Bayülgen, 2 saate yakın süren söyleşide sevenlerinin tiyatro, sinema, edebiyat ve televizyon programları üzerine sorduğu sorulara yanıt verdi.

Sanatın bir çok alanına değinerek gerçekleştirdiği söyleşide Bayülgen, Türk sinema tarihine unutulmaz bir damga vurmuş olan kült film“Ağır Roman” ile ilgili gelen bir soruyu, “Rahmetli Metin Kaçan’ın müthiş bir romanı… Çok okunmuş, kült bir roman… Anlı şanlı bir edebiyat ürünü… Onun sinemaya uyarlanması zaten zor bir işti. Fakat yönetmen de o işi başardı. Zor oldu, çekimler üç ay sürdü. Belki iki ‘Ağır Roman’ filmi daha çıkabilirdi. Çok zorlu bir işti.” şeklinde yanıtladı.

Bayülgen, bir soru üzerine kitap okumayı çok sevdiğine dikkat çekerek, “Kitap okumayı gerçek anlamda çok seviyorum. Bana kitap okumam için baskı yapan bir ailem olmadı. Üstelik ilkokulu da yatılı olarak okudum. Kimse de bana şu kitabı oku, bu kitabı oku diye diretmedi. Yalnızca geceleri iç karartan kitaplar okutmadılar. Kitap okumak benim için bir tutku… Sevdiğim bir kitabı asla yarım bırakamıyorum, araya bir işim bile girse hızlıca bitirip doğru tekrardan kitabıma koşuyorum” diye anlattı.

Okan Bayülgen, söyleşinin son bölümünde kendisi için çok önemli bir projeyi yakında hayata geçireceğini söyledi. Bayülgen, Mecidiyeköy’de yapımı devam eden ve içinde kabare tiyatro, sergi salonu, konser alanı gibi bir çok farklı konsepti içeren bir tesis hayalini gerçekleştirmek üzere olduğunu belirterek, “Mutlu ve gururluyum. Sanat dünyası için önemli bir proje… Yerli yabancı dramalar, müzikli oyunlar, konserler, sergiler yıl boyunca sanatseverlerle buluşacak.” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.