Hoşgeldiniz  

Ataşehir Siyasetçileri Hamsi Festivalinde Buluştu

admin | 19 Şubat 2019 | Ataşehir, Manşet, Türkiye A- A+

Ataşehir Trabzonlular Derneği İçerenköy’de düzenlediği 7. Hamsi ve Kültür Festivali’nde Ataşehir’in renkli siyasi simaları ve belediye başkan adaylarımı  bir araya getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

17 Şubat Pazar günü İçerenköy Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen Hamsi ve Kültür festivaline siyasilerin ve vatandaşların yoğun ilgisi sıcak ortamın oluşmasına katkı sundu. Başkanı Namık Sürmen ve yönetim kurulu üyeleri uzun kuyruklar oluşturarak hamsi bekleyenler konukları ile yakından ilgilendiler.

Hamsi sevenlere uzun kuyrukla ulaştıkları ekmek arası hamsinin yanında helva ve üstüne de çay, ikram edildi. gelmeyenleri kıskandırırcasına Horon tepmeleri, sıcak sohbet ortamını görmeye değerdi.

İsmail Dağ’ın sunuculuğunu yaptığı Festival programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasında konuklarını selamlayan Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen, Trabzon’un birlik ve beraberliğini temsil eden her vatandaşa teşekkürünü sunarak; “Bugün tabi ki Hamsi bizim temsili simgemiz oldu. Aslında birlik ve beraberlik, kardeşlik günü gibi bugün de hamsi günü oldu. İnsanlarımızın bir araya gelmesi bizleri onurlandırıyor.  İlginin yoğun oluşu bizi mutlu ediyor. Derneğimizin yer tahsisinde bize ciddi yardımları olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ’ye her organizasyonda olduğu gibi kendisine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bize göre herkes Trabzonlu. Bir seçim arifesindeyiz. Bizim mesafemiz herkese eşittir” ifadelerini kullandı.

Başkanın konuşmasından sonra sırasıyla siyasi partilerin Ataşehir belediye başkan adayları kısa birer selamlama konuşması yaptılar.

İlk konuşan Ataşehir Belediye Başkanı ve Adayı Battal İlgezdi; “ STK’ların önemi çok fazladır. Hepimiz Anadolu’nun ücra köşelerinden gelip İstanbul da yaşamaya başladık. Kendi kültür ve geleneklerimizi yerleştiğimiz bu kentte yaşatmak zorundayız.  Biz belediye olarak her bölgeye ve her yöreye destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Geçen dönem Trabzonlu meclis üyesi arkadaşlarımla çalıştık. Kısmet olursa iki arkadaşım liste de olacak ve onlarla beraber çalışacağız” dedi.

İlgezdi, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun yoğun programından dolayı katılmadığını ve selam ve saygılarını iletmesini istediğini dile getirip, eğer uygun görülürse bir kahvaltı programında birlikte olmak istediğini iletilmesi isteğini dile getirdi.

Erbakan Hocanın bir evladı olarak sizleri selamlıyorum diyen Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Âdem Boz,  konuşmasında; “Her il kendi ihtiyaç sahibi olan hemşerilerini gurbet ellerde yabana düşmesin diye kucak açar, dernekler kurar. Bu derneklerin en aktiflerinden biri de Trabzonlular Derneğidir. Rabbim sizi birbirinize bağışlasın. Verdiğiniz söz hakkı için de teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe belediye Başkanı İsmail Erdem;  “Cenabı Hak neşenizi bol eylesin. Muhabbetiniz var olsun. Böyle güzel bir havada Trabzonlular kendi kültürlerini İstanbul da yaşattıkları gibi dünyanın her yerinde de yaşatıyorlar, yaşatıyorsunuz çünkü her yer Trabzon. Davetiniz için teşekkür ederiz. Cenabı Hak sofralarınızı bereketli kılsın, Hamsinin de bolluğunu versin. Bu kültürü yaşatan Trabzonlular adına bütün sivil toplum kuruluşlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Sancaktepe ilçemizde de aynı programlar devam ediyor ve devam edecektir” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile Ak Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz yaptıkları selamlama konuşmalarında birlik ve beraberliğin önemine değindiler.

Konuşmaların ardından hamsi ikramı ile damaklarını renklendiren katılımcılar, yöre sanatçıların seslendirdiği eserler eşliğinde horonlar çekerek gönüllerince eğlendiler.

Ataşehir Trabzonlular Derneğinin düzenlemiş olduğu geleneksel 7. Hamsi ve Kültür Festivaline, Ak parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi çamlı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmet Emin Özkaya, Ataşehir Belediye Başkanı ve Adayı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan vekili İlhami Yılmaz, Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Âdem Boz, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe Belediye başkanı İsmail Erdem,  Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman, Kalender Özdemir, Deniz Kutlu, Ak Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz, Ataşehir Belediyesi emekli Başkan yardımcısı Sadık Kayhan, Ak parti eski İlçe Başkanı Av. M. Naim Yağcı, Gazetemizin İmtiyaz sahibi Önder Kavalcı, belediye ve kaymakamlık birim müdürleri, okul müdürleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve muhtar adayları, meclis üyesi aday adayları, siyasi partilerin yöneticileri, dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.