Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kurucu Belediye Başkanından Vazgeçmedi

admin | 01 Nisan 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir’de, iktidar partisi adayı tarafından seçimlerde uygulanan gergin hava yerini bahara bıraktı ve her türlü saldırı ve spekülasyona rağmen halk, kurucusundan vazgeçmedi.

Uğradığı haksızlıklar ve verdiği hukuksal mücadelelerden galip çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 3. döneminde İzmir’in dağlarındaki çiçekleri Ataşehir’de de açtırdı. İlgezdi, böylelikle hürriyet rejimi olan Cumhuriyetin kökünü Ataşehir’de sağlamlaştırdı.

İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Ataşehir’de, iktidar partisi adayı tarafından seçimlerde uygulanan gergin hava yerini bahara bıraktı ve her türlü spekülasyona rağmen halk, kurucusundan vazgeçmedi.

10 yıldır Ataşehir’in Ataşehir olmasını sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi seçim çalışmalarında gerek kendisine, gerek ailesine, gerekse yol arkadaşlarına karşı her türlü yaşatılan manipülasyonlara rağmen, siyaset anlayışına ihanet etmedi ve İlgezdi; “Sevgi ve kardeşlik kazanacak” demekten vazgeçmedi. Battal İlgezdi; “Tüm belediye başkan adayları seçilene kadar partilerin, seçildikten sonra da herkesin belediye başkanıdır.” anlayışını Ataşehir’de 10 yıldır yaşattığı için Ataşehir, kurucusundan vazgeçmedi.

İlgezdi’nin bir masa ve sandalyeden yola çıkarak Ataşehir’i İstanbul’un merkez noktası haline getirmeyi başarmasını ve bu başarıyı yaşatırken devletten hiçbir destek almadan Ataşehir halkına hizmet etmesi Ataşehirlilere bir kez daha “Başkanımız Battal İlgezdi’dir.” dedirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin çocuğu olduğunu her zaman dile getiren İlgezdi; “Kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz için Ataşehir’de şimdiye kadar çok güzel işlere imza attık. Şimdiden sonra da 22 projemizle Ataşehir’i  kültür, sanat, sağlık, eğitim açısından mega kent haline getireceğiz. Her türlü anlayıştan ve inançtan insanın özgürce yaşadığı Ataşehir’de eşitlik, kardeşlik ve sevgi kazanmaya devam edecek.” söylemlerini eylemde de gösterdiği için Ataşehir kurucusundan vazgeçmedi.

Seçim süresince “Siyaseti farklı noktalara çekmeye gerek yok. Sonuçta seçim sonrası yüz yüze bakıp, birlikte yaşayacağız.” diyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi’nden de bir Türkiye mozaiği oluşturdu. Ataşehir’de farklılıkların ayrıştırıcı değil, değer olduğunu gösterdi.  Ataşehir verdiği sözleri tutan kurucusundan vazgeçmedi.

“Yanlışlarımız, eksiklerimiz olmuştur.” da dedi, yeri geldi partisini de eleştirdi. Suçlu değil, çözüm arayarak Cumhuriyete sahip çıkmanın yollarını aradı. Siyasette öz eleştiriye  yabancı olan halkı, şaşırttı. Yaptıkları ve söylemleriyle farkını ortaya koyan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 3. dönemde de kazandığı belediye başkanlık seçimleri için; “Bu başarı hepimizin” diyerek “Tek adam rejimine” karşı koydu. Birlikte biz olabilmenin güzelliğini yaşatan İlgezdi’ye Ataşehir sandıkta hak ettiğini verdi.

10 yıldır oy alamadığı yerlere özellikle daha çok hizmet götüren İlgezdi; “Herkesin canı sağ olsun. Oy veren vermeyen herkes bizim vatandaşımızdır. Her türlü hizmeti devletten destek alamasak da yaptık, yapıyoruz ve yapacağız da.” dedi. Ataşehir adaletli davrananın yanında oldu.

Ataşehir’in Barbaros, Yenisahra, Ferhatpaşa, Mevlana, Yeni Çamlıca Mahallelerinde imar mağdurlarına iktidar partisinin Ataşehir Adayı İsmail Erdem’in “Sanki Afrika’da bir kasaba” benzetmesi karşısında İlgezdi; “Kimseyi küçümsemeye hakkın yok. Ben vatandaşlarımızı bu şekilde aşağılamana izin vermem.” diyerek hodri meydan dedi ve vatandaşına sahip çıktı. Ataşehir mağdurun yanında duran kurucusundan vazgeçmedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.