Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kitap Şenliği Ataşehir Kız Anadolu İHL’de Başladı

admin | 15 Ekim 2018 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İBB ve Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği’nin katkısıyla düzenlenen 3. Ataşehir Kitap Şenliği başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İBB ve Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği’nin katkısıyla Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde 12-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3. Ataşehir Kitap Şenliği Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er’in katıldığı törenle başladı.

PROJELERLE ASIL AMACIMIZ OKUMA KÜLTÜRÜNÜ, OKUMA ANLAYIŞINI GELİŞTİRMEK

Törenin açılışında konuşan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Çınarın Gölgesinde adı altında 12 etkinliği bu yıl 3’üncü kez uygulamaya başladıklarını kaydederek; “Bizim bu projelerle asıl amacımız okuma kültürünü, okuma anlayışını geliştirmek. Aynı zamanda değer odaklı çalışmalarımızı yürütürken, okuma kültürünü geliştirmek, farkındalık yaratmak adına kitap şenliği düzenliyoruz. Bu yıl da kitap şenliğimizin üçüncüsünün açılışında birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

FUARCILIK YAPMIYORUZ, KİTAP ŞENLİĞİ ÇINARIN GÖLGESİNDE PROJESİ KAPSAMINDA

Okuma ve değerler odaklı çalışmalar içeren projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Ertuğrul Bilican, değerler odaklı okumalarda kendi medeniyetimizi öne çıkaran çalışmaların yapıldığının altını çizerek, “Biz Fuarcılık yapmıyoruz. Bir çok kurumun büyük bütçelerle yürüttüğü çalışmayı Çınarın Gölgesinde projesi kapsamında kurumların ve derneklerin desteği ile yapıyoruz. Kitap şenliği Çınarın Gölgesinde çatı projesinin 12 alt projesinden biridir. Lojistik proje, ana proje değil. Biz, kitabın etrafındaki cıvıltıya hiçbir şeyi değişmeyiz. Çocuklarımızı çiçeğin etrafındaki, arılar gibi burada topladık. Öğretmen arkadaşlarımız kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için özveriyle çalışıyorlar. Önceki Kaymakamımız Zafer Karamehmetoğlu çalışmalarımızı destekliyordu. Yeni Kaymakamımız Sayın İsmail Hakkı Ertaş da çalışmalarımızın arkasında olduğunu söyledi.

ERTUĞRUL BEY LİDERLİĞİNDE ATAŞEHİR’DE İŞLER GÜZEL GİDİYOR

2014 yılında Ataşehir ve İstanbul’dan ayrıldığını hatırlatan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Kitap Şenliği açılışının İstanbul’da eğitim camiası ve öğrencilerle buluştuğu ilk etkinlik olduğunun altını çizerek; “İstanbul’daki ilk buluşmanın Ataşehir’de olması çok anlamlı. Buradan ayrıldıktan sonra Ataşehir’deki çalışmaları yakından takip ediyordum. Bizim başlattıklarımızla beraber yeni projeler de var. ATAFEST, Çınarın Gölgesinde, okuma ve değerler odaklı proje yürütülmekte, Ertuğrul Bilican ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Her şeyi çocuklarımız için yapıyoruz. Biz üst yöneticiler de çocuklarımız için yapılan çalışmaları gördüğümüz zaman keyif alıyoruz. Ertuğrul Bey liderliğinde Ataşehir’de işler güzel gidiyor. Kendisini ve çalışma arkadaşlarını alkışlıyorum.

Ertuğrul Bilican

Recep Kenan paylaştı: 15 Ekim 2018 Pazartesi

“MEDENİYETLERİ KURANLAR OKUYANLARDIR”

Konuşmasını “Kitap Dostları” ana başlığı kapsamında yapacağını ifade eden Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kitap Şenliği açılışında bulunmaktan onur duyduğunun altını çizerek; “İlk günlerimde böyle bir şenliğe tesadüf etmiş olmam benim için büyük onur. Bizim geleceğimiz çocuklar, gençlerimiz. Medeniyetleri kuranlar okuyanlardır. Medeniyetleri kuralar sanatkarlar, yazarlardır. İşte biz bu çocuklara medeniyeti okuyarak öğreteceğiz.  Milli Eğitim ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir şölen düzenliyor. Az laf, çok iş diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının tamamlanmasından sonra kurdele kesilerek, 3. Ataşehir Kitap Şeniliği açılışı gerçekleştirildi. Konuklara “Hayata Merhaba” projesi kapsamında Özel Eğitim Öğrencileri tarafından üretilen çantalarla Ataşehir İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü tarafından yayınlanan Çınarın Gölgesinde ve Ön Söz dergileri hediye edildi.

12 – 18 Ekim tarihlerinde 09:00 – 21:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak 3. Ataşehir Kitap Şenliği kapsamında öğrenciler ve okurlar kitaplar ile buluşacak. 3.Ataşehir Kitap Şenliği kapsamında “öğrenci yazar buluşmaları”, “Konferans ve seminerler”, “Kitap İmza Günleri” ile birlikte sürpriz etkinlikler yer alacak.

Ataşehir Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan çadırda kurulan 3. Ataşehir Kitap Şenliği açılışına Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile birlikte Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özata, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan, Garnizon Komutan Vekili Murat Uçar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Ahmet Özcan ve ilçe yönetimi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe sekreteri Onur Çivi, İlçe MEM Şube müdürleri, Orhan Kuzu, Nazım Yurdagül, Ahmet Etçi, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Halük Sadıkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, GHSM Seyfi Güneysu, Nüfus İşleri Müdürü Dursun Kırış, Mal Müdürü Nermin Zorba, STDV Müdürü Hüseyin Aydın, SHM Müdürü Demet Veli, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri, davetliler, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.