Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kent Konseyi Yeni Dönem Çalışmaları Başlıyor

admin | 28 Eylül 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Kent Konseyi 2018-2019 çalışmaları ve 2019-2020 eğitim dönemi için planlanan faaliyetlerle ilgili bilgilendirme ve protokol sözleşmelerinin imzalandığı toplantı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kent Konseyi (AKK)’nin işbirliğiyle gerçekleşen; yetişkinlere, gençlere ve çocuklara yönelik 21 farklı atölyede yaratıcı, öğretici ve eğlenceli atölyelerin yeni dönem hazırlıkları devam ediyor.

AKK Atölye Çalışmaları Proje Paydaşları İle Protokoller İmzalandı

2019-2020 eğitim dönemi için Ataşehir Belediyesi ile AKK (Ataşehir Kent Konseyi)’nin işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan atölye çalışmalarının proje paydaşları ile ilgili protokoller Erdal Eren Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda imzalandı.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kent Konseyi’nin işbirliğiyle 2019-2020 eğitim döneminde gençler ve çocuklar için; ebru sanatı, kodlama, oyun ve masal, taş boyama, amaç belirleme, gençlerle felsefe konuşmaları, yoga, drama, bilim gibi atölyeler düzenlenecek.

YETİŞKİNLER İÇİN ÇEŞİTLİ ATÖLYELER

Yetişkinler için ise; kadın tiyatro, sanat terapi, şiddetsiz iletişim, ilk yardım, kodlama, bağlama ve halk oyunları atölyeleri yapılacak.

KADIN DAYANIŞMASINI VE DANS EĞİTİMİ

Erdal Eren Kültür Merkezinde düzenlenecek programda toplumsal duyarlılık kapsamında hazırlanan Kadın Dans Topluluğu Atölyesi’nde ise; kadın dayanışmasını sağlamak ve her türlü şiddet ve ayrımcılığa tepki için her yaştan kadınlarla oluşturulan dans topluluğuna dans eğitimi verilecek.

ELDE EDİLEN GELİR ENGELLİLERİN YARARINA KULLANILACAK

Sosyal sorumluluk kapsamında hazırlanan Kukla Atölyesi’ndeki kuklalardan elde edilen gelir engellilerin yararına kullanılacak.

ATÖLYELER 1 EKİM SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK

Erdal Eren Kültür Merkezi’nde atölyeler için kayıtlar 30 Eylül tarihine kadar devam edecek ve atölyeler 1 Ekim Salı günü başlayacak.

Erdal Eren Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ataşehir Kent Konseyi (AKK) bilgilendirme toplantısı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Aysel Tekin, Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ile birlikte; Ataşehir Kent KonseyiBaşkan Yardımcısı Nilgün Özdemir, Erdal Eren Kültür Merkezi İdari Koordinatörü Kenan Özcan, Ataşehir KK eğitim çalışmalarındaki proje ortakları ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

ATAŞEHİR Kent Konsey

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 26. September 2019

Ataşehir Kent Konseyi (AKK) Başkanı Turan Dolu ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez; Katılımcı kent konseyi ile yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımcı belediyeye verdiği önemin altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez; “ Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi Belediye Başkanı olduğu günden itibaren öncelikle sosyal belediyeciliği, katılımcılığı önemsemiştir. Bugünkü toplantıda bunun bir parçasıdır. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Buradaki tüm STK ve gönüllü kuruluşlarla çalışmak istiyoruz.  Bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.  Önceki dönemde katkı sunan herkese şahsım ve Belediye Başkanım Battal İlgezdi adına teşekkür ediyorum. Yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemde de gönüllü arkadaşlarımız ve STK’larımız var. Sizlerle de inşallah başarılı bir sezon geçireceğiz.  Bizlere gönülden verdiğiniz desteklerden dolayı tekrar hepinize teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum.” Diye Konuştu.

Konuşmaların ardından Ataşehir Konseyi ve Proje Paydaşları arasında; Kukla ve Tiyatro Ekibi, Psikolojik Danışmanlık, Amaç Belirleme Atölyesi, Bağlama Kursu, Çocuk Eğitim Akademisi(5-18 Yaş), Oyun ve Masal Terapisi, katılımcı kent yaklaşımı, geri dönüşümlü malzemelerle görsel tasarım ve grafik tasarım eğitimleri, karakalem ve yetenek kursları eğitimi, hobi atölyesi, taş boyama eğitimi, Çocukların aile içi problemlerini aşmak için kendin ol projesi, kahraman benim projesi, farkındalık buluşmaları projesi, gençlerle felsefe konuşmaları, kadın dans topluluğu (öne billion rising) projesi, bilim atölyesi, sedef kakma atölyesi, çocuklarla yoga-drama atölyesi, film ve dizi atölyesi, psikolojik danışmanlık alanlarındaki eğitimlerdeki projelerle ilgili paydaş taraflarla protokol imzalandı.

Protokol imzaları sonrasında Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Bilgilendirme ve protokol sözleşmesine katılım sağlayan paydaşlara teşekkür ederek, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin selamını iletti. Toplantı kahvaltı programı ile sona erdi.

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ Son Kayıt Tarihi: 30 Eylül

AKK Atölye Başlangıç Tarihi: 1 Ekim

Yer: Erdal Eren Kültür Merkezi

Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı İçi

İletişim için tel no: 0530 926 10 01

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.